Nieuws van Renske & Steve Fitzjohn

Renske’s update, november 2014

Lieve Vrienden,

Het einde van het jaar is in zicht! In Zuid-Afrika voelt dat altijd wat anders dan in Nederland omdat:

  • Het hier nu steeds warmer wordt i.p.v. kouder.
  • Kinderen nu hun lange zomervakantie krijgen en volgend jaar naar een nieuwe klas gaan.
  • De wereld lijkt stil te staan voor een paar weken; bedrijven en organisaties sluiten hun deuren voor twee of meerdere weken.

Soul Action werk

De individuele coaching bij Ethembeni is weer van start gegaan. Ik coach elke drie weken zo’n 5 mensen. Dat zijn intensieve dagen voor mij, maar ik geloof dat het deze mensen helpt hun persoonlijke en werk doelen te behalen en groei en ontwikkeling te zien in hun werk en hun zelf.
Inmiddels heb ik ook de Results Life Coaching cursus afgesloten met een goed resultaat (opluchting!) – ik merk dat ik een aantal van hun principes, methoden en processen goed kan gebruiken in mijn coaching bij Ethembeni & in gesprekken met mensen in het dagelijks leven.
Lees verder

Renske’s Update, Februari 2014

Lieve vrienden,

Het jaar is weer begonnen! Na een fijne vakantie thuis van een aantal weken had ik zeker weer zin en energie om aan de slag te gaan.

Vakantie

We hebben een gezellige kerst gehad met Steve’s familie, genoten van het mooie weer, en hebben regelmatig gezwommen en zijn naar het strand geweest. Wanneer we naar het strand gingen dan zaten we al om 06.30 uur ’s ochtends in de auto. De kinderen in hun pyama met een fles melk en dan op naar het strand tot een uurtje of 10, want dan wordt het te heet en te druk tijdens de vakantie periode. Steve heeft een aantal keer gevist – en dus konden we genieten van verse vis ’s avonds! Een hoogtepunt voor de kinderen was een treinreisje met een oude stoomtrein.

Lees verder

Renske’s Update: Gezegende Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar toegewenst!

Lieve vrienden,

Er is veel gebeurd de afgelopen tijd, dus ga even lekker zitten en lees mijn extra volle editie rustig met een kopje koffie of thee erbij…En het is altijd leuk om wat terug te horen!

We hebben een emotionele week achter de rug in Zuid-Afrika, met het overlijden van Tata Madiba, zoals Nelson Mandela hier vol liefde en affectie werd genoemd. Veel Zuid-Afrikanen voelen zich gekoesterd in de liefde en bewondering voor Madiba van mensen overal in de wereld. Dit zijn twee van mijn favorite quotes van Tata Madiba. De uitdaging om Mandela’s nalatenschap in ere te houden en armoede en haat tussen rassen voorgoed ten einde te brengen wordt door iedereen, ook mij, gevoeld.

Download Update 32 (December 2013) (.pdf)

Renske’s update, oktober 2013

Lieve vrienden,
De afgelopen 2.5 maand heb ik niet stilgezeten. Het heeft als een heel drukke periode gevoelt, en heeft me er wel bewust van gemaakt dat het belangrijk is prioriteiten te zetten, en na te denken over wat echt belangrijk is, wat God voor ogen heeft voor de komende tijd, en alleen te doen wat daadwerkelijk impact heeft. Ook de balans vinden tussen werk, gezin en kerk speelt daar in mee voor mij. Ik heb me voorgenomen om de komende maanden meer tijd vrij te maken om strategisch bezig te zijn; met betrekking tot verbeteren van cursus materiaal, planning voor 2014 en de relaties met non-profit organisaties en hun mensen. Hoe ik die tijd ga vinden is mij soms een raadsel… het goede voornemen is er in ieder geval!
Eerst even een overzicht van wat er de afgelopen maanden zoal is gebeurt op het gebied van Training & Coaching.

Lees verder

Renske’s Update, juli 2013

Lieve vrienden,

We zijn weer thuis in Zuid-Afrika en het is hoog tijd voor een terugblik met wat foto’s van onze tijd in Nederland. Daarna ook even een blik vooruit op wat er de komende tijd staat te gebeuren.

Op Nederlandse bodem

We hebben genoten van onze tijd in Nederland. Fijn om voor vijf weken dicht bij familie en vrienden te kunnen zijn. De kids hebben enorm genoten van Opa & Oma, Christian en de andere ooms, tantes en neefjes & nichtjes. Ook ik vond het heerlijk zo dicht bij familie te zijn en even een tijd van rust in te bouwen voor ons gezinnetje.

Lees verder

Renske’s Update – Februari 2013

Lieve Vrienden,

Het jaar had een beetje een langzame start hier. Dat is altijd wat frustrerend voor mijn Nederlandse genen die graag effectief en effecient willen zijn. Maar in Afrika gaat ‘t soms net iets anders…

December en januari zijn hier zomer-vakantie. Scholen zijn zes weken dicht en bedrijven sluiten vaak voor twee weken volledig. Ook de non-profit organisaties waar ik mee werk sloten hun deuren, zodat staff van een welverdiende vakantie kan genieten. Dus december en januari heb ik me hier in ‘berust’ en gefocused op (en ook genoten van) ons gezinnetje.

Lees verder

Update 28 – November 2012 – Zeven jaar in Zuid-Afrika!

Op 29 october stond ik even stil bij het feit dat ik nu al zeven jaar in Zuid-Afrika woon. Ik weet nog dat ik naar Zuid-Afrika vloog en me voelde alsof ik net tien begrafenissen had bijgewoond. Zo moeilijk was het afscheid en maanden lang bleven de tranen komen bij de gedachte aan thuis. Inmiddels is dat wel veranderd, Zuid- Afrika voelt nu als ‘thuis’, gelukkig maar!

Zeven jaar is een mooi jubileum, een moment waarop terugblikken hopelijk even mag… [incl. foto’s uit oude nieuwsbrieven]
Lees verder

Update 27 – September 2012

Lieve vrienden,

Thomas is inmiddels alweer 3,5 maand en Elizabeth wordt dit weekend 2 jaar!

Allereerst even een familie update… We genieten erg van Thomas, het is zo’n vrolijk mannetje en heel gemakkelijk. Sinds een maand slaapt hij door—je hoort hem niet eens ‘s nachts. Heerlijk om weer een goede nachtrust te hebben, bij Elizabeth duurde dat 1,5 jaar; dus we wisten niet wat we meemaakten! Elizabeth gaat sinds een maand twee ochtendjes naar ‘school’, een kleine crèche met zo’n 10 kindjes in haar groep. Al na vier ochtenden was ze helemaal gewend, kende ze alle namen van de kinderen en moet ik haar van het klimrek plukken als ik haar kom ophalen aan het eind van de ochtend. Ze was wel toe aan wat stimulans en contact met andere kinderen. We hebben haar verjaardag met Steve’s familie gevierd in de Drakensbergen en het weekend daarna met wat van haar vriendjes—meer de kinderen van onze vrienden—‘t was een gezellig Nijntje-feestje!

Update 26 – april 2012

Lieve Vrienden,

De afgelopen maanden zijn weer voorbij gevlogen! We hebben genoten van onze tijd in Nederland in december / januari. Heerlijk om met familie en vrienden de feestdagen te kunnen beleven en voor Elizabeth met haar neefjes en nichtjes te kunnen spelen. We zijn als gezinnetje nog drie dagen naar Brugge geweest en het was fijn even samen weg te zijn en een ander land / stad samen te beleven.

In januari was het weer even wennen aan de hoge temperaturen in Durban, vooral als je zwanger bent voel je dat wat meer. De afgelopen maanden ben ik vooral heel druk geweest met de renovatie van ons nieuwe huis en onze verhuizing. Altijd meer werk dan je denkt! Maar inmiddels zijn de meeste verhuisdozen uitgepakt en genieten we van ons mooie ruime huis – vooral Elizabeth geniet van de ruimte en het feit dat ze lekker in de tuin kan spelen.

Lees verder