Nieuws van Anneke Vermeulen

Een aangrijpende dag

Door: Anneke

Lieve mensen,

Wat een dag vandaag! Vanmorgen zijnde gaan kijken in het baby rescue centrum, Cradle of Love. We zijn opgehaald bij onze lodge na een heerlijk Tanzaniaans ontbijt met veel fruit. Na een half uur rijden reden we het terrein op van het project. Een mooi project waar we een warm welkom kregen. Eerst een rondleiding, er zijn verschillende blijven waar de kinderen op leeftijd ingedeeld zijn. Van hele kleine babies, prematuren tot aan kinderen van 2 jaar zo ongeveer. Allemaal met een heftig verhaal dat maakt het ook best moeilijk. Er zijner veel waarvan hun moeder is overleden kort na de bevalling of ze zijn ergens achtergelaten, opstaat of in het ziekenhuis. Er wordt goed gekeken en onderzocht door een social worker of het mogelijk is om bij familie op te groeien voor een kindje, en veel worden worden beschikbaar gesteld voor adoptie. Het is aangrijpend en indrukwekkend. De peutertjes kwamen al naar ons toegerend, armpjes omhoog. Tja wat doe je dan?
Het echtpaar dat hier de leiding heeft is reuze dankbaar voor onze komst en dat we ons best gedaan hebben om donaties te verzamelen voor dit project. Alle gevers bijdeze nogmaals vel dank, dankzij jullie kunnen we de donatie geven. Om hun dankbaarheid te laten zien gaan we met de kleuters een verf werk maken met hun handjes en voetjes erop en onze namen. Dit kunstwerk komt te hangen in het huis. Het wordt een heerlijk kliederboel, de peuters doen ook mee, leuk hoor die kwastjes 😉 en de verf smaakte ook lekker 🙂

Lees verder

14-15 februari – Vertrekken en aankomen!

En dan is het zover, we gaan. We ontmoeten elkaar op Schiphol en checken in en dan zijn we echt klaar voor de grote start. eerst naar Nairobi, Kenia vliegen en daar met de bus verder naar Arusha, Tanzania. In Nairobi een reisvisum halen om door Kenia te kunnen reizen, bij de grens van Tanzania weer uitchecken, 200 meter rijden door een stukje hobbelig niemandsland lijkt het wel en daarna opnieuw een visum regelen maar nu voor Tanzania. Zo gaat het hokje in hokje uit, lange rijen en buiten komen de verkopers toe gestormd om hun goed aan jou te verkopen. This is Africa!

Na een busrit van een heel aantal uren bereiken we Arusha. Het is hier groen en een aangename temperatuur. We stappen uit de bus en worden opgehaald door de chauffeurs van Ajabu adventures die ons bij onze lodge brengen. Ilboru lodge, een heerlijk plekje. Eindelijk kunnen we lunchen, bijslapen, zwemmen, een beetje bijkomen van de reis. Judith, een Nederlandse vrouw van Ajabu adventures komt nog langs om kennis te maken en alvast een kleine voorbereiding te geven op de komende Kilimanjaro tocht. Morgen gaan we met elkaar het project bezoeken waar een deel van het sponsorgeld naar toe gaat, Cradle of Love. Nu nog even lekker genieten van het mooie plekje hier!

Warme groeten van, Erik, Susan, Marja, Ron, Yvonne, Morena, Helene, Marion, Nancy, Koen en Anneke

Nieuw project: Anneke Vermeulen – Kilimanjaro

Over een klein half jaar ga ik een grote uitdaging aan! In februari 2014 zal ik afreizen naar Tanzania om met een groep klimmers de Mount Kilimanjaro te beklimmen. Dit is een behoorlijke uitdaging aangezien de top van de berg op 5895 meter hoog ligt. De Kilimanjaro Charity Climb is een initiatief van Doingoood.

Mijn doel is om de Uhuru Peak, de top van de berg te bereiken maar dat is niet mijn enige uitdaging en doel van het avontuur. Deze beklimming ga ik doen voor een “goed doel”. Door het werven van sponsors wil ik support ophalen voor 3 projecten in TanzaniaKenia en Oeganda. Deze projecten richten zich op de bevordering van overlevingskansen, gezondheid en het plaatsen in een nieuw gezin van achtergelaten, verwaarloosde en verweesde baby’s en zijn verbonden aan Doingoood foundation. Helaas komt het in deze landen heel geregeld voor dat situaties zo uitzichtloos zijn dat ouders hun pasgeboren baby’s op straat achterlaten of in de bosjes. Dit raakt natuurlijk mijn hart.

Verder lezen →