Nieuws van Corrie Ockhuysen NL

Corrie Ockhuysen – Nieuwsbrief November 2017

Queridos  amigos  e família,

Ons team is uitgebreid. SInds zondag is Richard (Ricardo) erbij gekomen. Hij komt uit Tanzania, en lijkt zich al aardig thuis te voelen. Hij is een talenwonder dus zal binnenkort wel beter Portugees en Shangana spreken dan ik. Hij kwam hier met de bus (4 dagen en nachten) en heeft  wonderlijke dingen op z’n reis meegemaakt. Zijn laptop en paspoort werden in Malawi gestolen, maar op een bijzondere manier kreeg hij binnen een dag een nieuw paspoort, dit maal als “Malawinees”. Hij heeft als kind in Malawi gewoond.

Lees verder

Nieuwsbrief Corrie Ockhuysen, april 2017

Queridos  amigos  e família,

Terwijl in Nederland iedereen blij is dat de lente begonnen is, zijn we hier juist blij dat de ergste hitte weer voorbij is en we de “winter” toegemoet zien. We hebben hier ook net Pasen gevierd (helaas geen 2e Paasdag) en vanavond hebben we stil gestaan bij Ef. 1:19, dat dezelfde kracht die God gebruikte om Jezus op te wekken uit de dood, ook in ons is.

and His incomparably great power for us who believe. That power is the same as the mighty strength He exerted when He raised Christ from the death…”

Lees verder

Corrie Ockhuysen, oktober 2016

100_1497-24Queridos amigos e família,

ROERIGE TIJDEN

We hebben hier  in ons centrum een staking gehad.  Op 7 october wilde niemand meer werken.  Onze medewerkers wilden loonsverhoging. Dat is op zich te begrijpen, want de kosten voor levensonderhoud zijn bijna verdubbeld het afgelopen half jaar. Door buitenlandse schulden en oneerlijk gebruik van internationale hulp, zit Mozambique in de problemen. Bovendien  is er de extreem hoge wisselkoers van dollar en euro. Ik ben geen econoom, maar zie wel dat de regering de bevolking laat betalen om uit de financiele problemen te komen. We hebben de crisis hier enigszins op kunnen lossen door een bonus toe te zeggen elke maand, zolang de koers zo hoog blijft, maar het blijft een gevoelige zaak. Wat me raakte tijdens de staking was de hulp van de kinderen. Er werd gekookt, schoongemaakt en gebeden. Het was hartverwarmend en het heeft me echt dichter bij de kinderen gebracht.

Lees verder

Corrie Ockhuysen – September 2015

Heleninha in AsdQueridos amigos e família,

Heleninha en ik zijn weer terug in Mozambique, na een ontzettend leuke tijd in Nederland en Zwitserland.   Daarna ben ik nog een week in Pemba geweest, voor de Global Team Meetings van Iris Ministries. Behalve dat het  vakantie was en gezellig om zoveel mensen weer te zien, en heerlijk was om in de natuur te zijn, heeft God ook  gesproken. Hij sprak over groei en stroomversnelling. En het leuke is, dat er inderdaad ook ineens van alles  gebeurt: Lees verder

Reis naar Nederland

DSC_0302Queridos amigos e familia

Nog 8 dagen voordat we het vliegtuig instappen.   We hebben er heel veel zin in en hopen veel van jullie te zien, en ook van de natuur te genieten, nederlands eten, enz.We komen aan op 25 juli om 5.40 ’s ochtends…. (vlucht KQ 1566) Vanwege het tijdstip verwacht ik geen honderden mensen op Schiphol, maar gelukkig heeft Noortje zich opgeofferd om ons op te halen.
Lees verder

Corrie Ockhuysen – April 2015

Queridos amigos e família,

In Ezechiel 47 wordt geschreven over de tempelbeek, levend water dat alles gezond maakt, en alle levende wezens die er wemelen zullen leven… en de bomen langs de beek zullen elke maand vrucht dragen, omdat hun water uit het heiligdom komt; hun vruchten zullen tot spijze zijn enhun loof tot geneesmiddel. Dat willen we liever dan wat dan ook. Mijn wens is dat die beek bij ons voller en voller wordt, en dat de kinderen erin zwemmen zullen.

Het is inmiddels weer april. Ik kan weer een spijkerbroek en gympen met sokken aan. En dat voelt zo goed. De hitte is voorbij en ik loop echt twee keer zo snel. We hebben weer een paar nieuwe kinderen. Tatiana, 6 jaar, HIV+. Ze heeft een moeder, maar die is erg verward. Ook hebben we Tino, erbij gekregen, ook 6 jaar. Zijn moeder is niet lang geleden overleden, en wie de vader is, daar heb ik zo mijn ideeen over, maar dat hou ik nog even voor mezelf ☺.

Lees verder

Kort nieuws Corrie Ockhuysen

Stefania is geopereerd aan o benen, hopelijk worden het nu I benen…

Queridos amigos en família, zoals beloofd  wat vaker een nieuwsflits over ons werk.

“Want bergen mogen wijken en heuvelen wankelen, maar mijn goedertierenheid zal van u niet wijken, en mijn vredesverbond zal niet wankelen, zegt uw Ontfermer, de Here”

Dit las ik vanochtend in Jesaja 54, een bemoediging in roerige tijden als deze.  Er gebeurt weer van alles en nog wat. Met de kinderen gaat het gelukkig goed, ze zijn allemaal gezond, en Stefania is happy als altijd, ook al zit ze met twee benen in het gips. Met het broertje en zusje, waar ik de vorige keer over schreef, gaat het ook heel goed. Beto is net met Aidsremmers begonen.  Sarifa’s  tweede Aidstest was gelukkig weer negatief, nu volgt er nog één. (dit vanwege het sexuele misbruik)

Lees verder

Corrie Ockhuysen – april 2013

Queridos amigos,

Belofte:

“…. en hen veilig doen wonen; zij zullen Mij tot een volk zijn en Ik zal hun tot een God zijn; Ik zal hun één hart en één weg geven, zodat zij Mij vrezen al de dagen, hun en hun kinderen na hen ten goede; Ja, Ik zal een eeuwig verbond met hen sluiten, dat Ik Mij niet van achter hen afwenden zal en dat Ik hun wèl zal doen, en mijn vrees zal Ik in hun hart leggen, zodat zij niet van Mij afwijken; Ik zal Mij over hen verblijden en hun weldoen en Ik zal hen voorgoed in dit land planten met heel mijn hart en heel mijn ziel”    (Jeremia 33: 38 – 41)

Droom:
Een droom is in vervulling aan het gaan. Onze kinderen die gaan uitreiken naar anderen, in gebed, met dans, of voedsel uitdelen. We deden dit allemaal in Jonasse, bij ons kleine kerkje daar, waar de kinderen niet zo bevoordeeld zijn als bij ons in het centrum.  En onze kinderen deden een goeie job onder leiding van Amina. Het deed mijn “moederhart” natuurlijk goed dat Heleninha het zingen leidde en een drama deed. Amina weet de kinderen in beweging te krijgen, en is, temeer na haar tijd in Nederland bij Lighthouse, een zegen voor onze kids. Vanmorgen waren we weer in Jonasse voor zondagsschool, want de kerk daar telt meer kinderen dan volwassenen.  We willen een nieuwe kerk starten in Stevel, een gebied iets buiten Boane, een uur van hier.

Lees verder

Corrie Ockhuysen, september 2012

Queridos amigos e família,

Vanuit de Ngwenya lodge in Komatipoort ( Zuid Afrika) deze fotos,  van het uitzicht en de dieren in mijn tuin, zoals de reuze hagedis, van minstens één meter twintig.  Een paar dagen heerlijk ertussenuit.  Het werd me aangeboden door de Zuid Afrikaanse kerk in Matola. Het is prachtig en zóóóó  stil. Bovendien grenst het aan Kruger wildpark, dus heb ik met een verrekijker al olifanten, neushoorns en buffels gezien. Lees verder

Corrie Ockhuysen, mei 2012

Queridos amigos e família,

Er is wel weer heel wat gebeurd de afgelopen maanden, ik zal proberen er iets van te vertellen.

Just married!
Hij ziet er uit als 90, zij als 101 jaar, maar ze zijn in maart getrouwd! Het was zo’n geweldig, eenvoudig, origineel en feestelijk feest. Ze hadden hun leven lang er al van gedroomd, maar hadden nooit het geld. Nu was het gewoon op een zondag tijdens en na de kerkdienst. Het was ook een voorbeeld voor anderen (de hele buurt kwam kijken) dat een builoft niet duur hoeft te zijn.

Het gaat goed met onzegemeentes. We hebben inmiddels ook een rieten kerk in Chinonanquila, en we hebben daar  een officiële openingsdienst gehad. Weer een feest. Het kerkje zat propvol en we begonnen al aan uitbreiding te denken.

Lees verder