Nieuws uit Mongolië

H&H Update – Hugo en Hanneke van Driel, februari 2014

Het is alweer een half jaar geleden dat jullie onze laatste nieuwsbrief ontvingen. Dit betekent niet dat er geen nieuws is . Er gebeurt zoveel dat er weinig tijd is om het te schrijven :-). Bij deze toch een paar highlights:

NEDERLAND. In November gingen we met een 7-koppig team uit onze gemeente naar Arnhem, waar we een weekend conferentie hielden in gemeente ‘De Vluchtheuvel’. Het was een heel goed weekend waarin we sterk Gods aanwezigheid ervaarden. Voor mij (Hanneke) was dit een speciale gelegenheid omdat het de gemeente is, waar ik als tiener kwam en waarmee door de jaren heen een goed contact was. Het feit dat drie van mijn teamgenoten uit Mongolie ook deelnamen aan de conferentie, maakte het helemaal bijzonder. De ‘Yaptonezen’ vonden Nederland leuk en vriendelijk en zijn geinteresseerd in meer van dergelijke bezoeken.

Lees verder

Hugo en Hanneke van Driel, augustus 2013

We hopen dat jullie terugkijken op een heerlijke zomer. Omdat het niet lukt om regelmatig met jullie allemaal in conntact te zijn, blijven we af en toe een update sturen, ditmaal uit Yapton, Engeland!:))

Samen naar Mongolië

In juni gingen Hugo, Ben, Katie en ik (Hanneke) samen naar Mongolie. We waren een paar dagen in Ulan Bator, waar we de conferentie bijwoonden, ter ere van het 20-jarige bestaan van HELP- Mongolia. Daarna reisden we naar Henti waar we een week samen met het team en de gemeenteleden doorbrachten. Het was een heel goede tijd, die ook onze onderlinge band als nieuw gezin sterkte. Na onze week in Henti zei Ben: Nu weet ik wat ik in de toekomst wil gaan doen! Zoiets als dit, dat lijkt me fantastisch! Ook Katie had nog wel langer in Henti willen blijven.
Ben heeft een mooi filmpje gemaakt:

Lees verder

Hanneke van Driel – Mongolië update maart 2013

Goed nieuws uit Henti!

Oogi en Caecilie zijn begin dit jaar een voor een paar dagen naar de Westelijke provincie Bayan Olgie gereisd. In Bayan Olgie wonen voornalmelijk Kazakken, die van huis uit moslim zijn. Door het werk van onze vrienden Hans-Peter en Anita Reiff, zijn verschillende mensen tot geloof in Jezus gekomen. Oogi en Caecilie gingen er heen om deze mensen een weekend te onderwijzen over bekering, bevrijding en innerlijke genezing. Het was een fantastische tijd waarbij mensen zo geraakt werden door Gods liefde dat de bijeenkomst uitmonde in een spontane dans-party. Het is geweldig om te zien wat God doet in alle uithoeken van het land en ook bemoedigend dat onze teamleden in Henti niet alleen doorgaan met hun eigen werk maar ook in staat zijn anderen te helpen. God is trouw!

Lees verder

Hanneke van Dam, juni 2012

Dit is waarschijnlijk de laatste nieuwsbrief die ik vanuit mijn huiskamer in Henti schrijf.

Worship from Henti!!
Zeven jaar geleden, kort na mijn aankomst in Henti, kreeg ik dit beeld voor ogen: een cd- hoesje waarop stond: Worship from Henti. We hadden nog geen team, niemand kon instrumenten bespelen. Maar er was een passie voor aanbidding en aanleg voor muziek. In de loop der tijd ontstond een band die als doel heeft God te aanbidden en anderen in aanbidding te leiden. De muziek is eenvoudig maar speciaal, een expressie van wat God in ons hart en in het Mongoolse volk heeft gelegd. Deze maand zijn we bezig met de opname van een aanbiddings-CD. Het is een hele klus maar ik ben blij met deze gelegenheid. Het is alsof God me de kans geeft om, voor mijn vertrek uit Mongolie, een kadootje voor hem in te pakken, een Dank-U-wel na ruim 12 jaar met Hem in dit bijzondere land.We bidden dat een CD ontstaat die harten raakt en mensen bewust maakt van Gods aanwezigheid en liefde.

Lees verder

Kom je ook naar een bijzondere avond met Hanneke van Dam?

Uitnodiging boekpresentatie Alles opgeven en rijk worden – Op avontuur met God in Mongolië door Hanneke van Dam.

Avond voor vrienden en donateurs.

Programma donderdag 15 maart 2012:

19:30 uur
Inloop met koffie/thee

20:00 uur
Boekpresentatie
Hanneke vertelt over haar boek en toekomstplannen.
Gerhard en Loes Rijksen (uitgever en redacteur) overhandigen Hanneke het eerste exemplaar.

20:45 uur
Tijd voor persoonlijke ontmoeting!
Verkoop gesigneerde exemplaren van het boek voor €15,95

Lokatie
Houtzaagmolen De Ster
Molenpark 3, 3531 ET Utrecht

Info en opgave
info@eyesandhands.nl 

Meld je hier aan
Ja, ik kom naar de boekpresentatie! 

Nieuwsbrief Hanneke van Dam, september 2011

Aan het einde van een mooie groene zomer kruip ik weer achter mijn computer. Nieuws!

STERVEN OMDAT NIEMAND HELPT?
Laat ik beginnen met een verhaal dat me momenteel bezig houdt:

Dashadondok (58) en zijn vrouw bezoeken al ruim een jaar onze maaltijden en zondagse bijeenkomsten. Ze komen van het land en zijn dakloos. Drie maanden geleden werd D. aangevallen door een stier. Hij werd zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen maar al spoedig ontslagen omdat hij geen papieren had. De twee maanden die volgden lag hij in een ger van bekenden. We bezochten hem en brachten hem eten. Gaandeweg veranderde zijn rug in een gapende, ontstoken wond. De ger-eigenaars wezen hem en zijn vrouw de deur en op een matras werd hij naar meer genadige buren gesleept. Ondanks alle moeite zei Dashdondok vrede te hebben, sinds hij- een paar weken daarvoor- Jezus had gezien in een droom. Lichamelijk was hij er echter slecht aan toe. Ik was bang dat hij zou sterven en probeerde artsen te bewegen om hem in het ziekenhuis op te nemen. Twee artsen hielpen ons de papieren in orde te maken en beloofden hem die avond te laten ophalen.

Lees verder

Nieuwsbrief Hanneke van Dam, mei 2011

Mei, hoog tijd voor een brief! De laaste sneeuwstormen zijn uitgewoed en op de hasja is het gras al mooi groen. De mannen werken ijverig aan de bouw van twee broeikassen, zodat we zelf groente kunnen verbouwen. Ik heb deze week voor het eerst gras gemaaid en vond het helemaal geweldig. Naarmate het Mongoolse team groeit in leiderschap verandert mijn rol meer in coach op de achtergrond. Ik heb nu dus tijd voor lezen, schrijven, piano spelen en nieuwe plannen maken. Dit is een verademing na de opbouw-jaren die, achteraf bezien, veel kracht hebben gekost.

Ik zie deze afwisseling van seizoenen als een zegen van God en ben erg benieuwd hoe het verder gaat. Er is nog meer!

Lees verder

Mongolië Update

Het nieuwe jaar is begonnen. Ik zit in ons aangenaam warme kantoortje op de hasja. Het ziet er meer uit als een woonkamer, zo willen we het ook. Door het raam zie ik de blokhuizen en kale boompjes onder een helderblauwe hemel. Ik moet af en toe even naar buiten om de auto te starten. Gisteren kreeg ik door de kou het stuur niet meer in beweging; -30 is voor geen auto gezond. Bruno, onze grote, wollige waakhond, gooit me bijna om van blijdschap als ik in de buurt kom. 

Terugkijkend op 2010 verbaas ik me over de overdosis aan zegen. Er is zoveel gebeurd! Dromen, die we jaren koestwerden, gingen in vervulling:
We baden jaren voor mannen en nu zijn ze er; mannen die radicaal opstaan om Jezus te volgen.
In onze woongemeenschap werden twee
alcoholisten vrij van hun verslaving en begonnen een nieuw leven. Nu fantaseren ze over mogelijkheden om andere mannen met een drankprobleem te helpen.
Drie jaar geleden kregen we het woord:  T
rainingscentrum Lees verder …

Steenkool en Aktie…

April. Het voorjaar schijnt te zijn begonnen ;), tijd voor een nieuwe brief.

DEZE WINTER was de strengste sinds 30 jaar. Drie maanden schommelde het kwik tussen de -30 en -40, ’s nachts daalde het soms tot bijna -50! Niet alleen voor de herders was dit moeilijk  (miljoenen dieren gestorven); wij hebben het allemaal koud-koud-koud gehad, vooral de hasja-bewoners. Zaja, onze nieuwe huismeester, was dag en nacht bezig om bevroren leidingen te ontdooien en te repareren. De isolatie van de blokhuizen bleek helaas onvoldoende dus daar moeten we in het voorjaar nog een keer tegenaan.

Voor de armen was de winter natuurlijk het hardst; zonder brandstof is het leven in een ger vrijwel onmogelijk. Begin januari konden we 4 vrachtwagens steenkool verdelen onder arme gezinnen. De mensen waren er erg blij mee. Een man zei:”Wil je Jezus namens mij bedanken?” Hij dacht dat Jezus  in de grote ger op ons terrein woont!

nieuwsbriefapril2010

Geboorte, Dood en Genezing

Woensdag zat ik aan de computer oude foto’s te bekijken. Ik keek naar de foto van een vrouw die ik vier jaar geleden op straat ontmoette. Ze zat in een rolstoel. Ik reed in mijn auto voorbij en had de indruk dat God wilde dat ik uitstapte en voor haar bad. Ik deed dit en tot mijn verbazing stond de vrouw direct op! Met de stok, die ze tot dusver had gebruikt om van rolstoel op bed te komen, begon ze wat te lopen. Ik had haast, maakte snel een foto en reed verder. “Hoe is het eigenlijk met die vrouw?”, vroeg ik me af. Even later belde Tsenge vanuit ons centrum. “Hanneke, er is bezoek voor je…een vrouw voor wie je vier jaar geleden hebt gebeden. Ze vraag naar haar lange blonde vriendin!”. Zodra ik aankwam pakte Tamara, zo heet de vrouw, me bij de hand en begon te stralend vertellen hoe goed het met haar ging. Ze had een zieke vriendin meegenomen en wilde dat ik ook voor haar bad. 
Lees verder …
genezing