Nieuws van Gulugufe Malawi

Nieuwsbrief Paul & Esther (Gulugufe) Juli 2017

Ondertussen zijn we al weer een maand verder, dus hoogste tijd om weer even te vertellen wat we de afgelopen maand hebben beleefd.

Bezoekjes…
De afgelopen maand hebben we af en toe even de tijd genomen om mensen en hun families op te zoeken die we kenden of waar we eerder al mee hadden samengewerkt. Lees verder

Gulugufe update Juni 2017

Helaas pindakaas!
Tijdens onze contract onderhandelingen over de aanschaf van het huis met stuk land een aantal weken geleden bleek dat wij van mening verschilde met de verkopende partij over de bewoordingen die gebruikt werden. Onze advocaat raadde ons aan om bepaalde onderdelen te laten veranderen voordat ondertekening plaats zou gaan vinden en 2 dagen voor ondertekening kwam onze Malawiaanse voorzitter er ook achter dat de verkopende partij in grote schulden zat en er vele schuldeisers waren. Zijn bedrijf die het huis en grond bezit blijkt zo goed als failliet te zijn. Na een gesprek met de eigenaar bleek ook dat hij het contract niet wilde aanpassen aan onze voorwaarden. Voordat wij ons konden terug trekken trok hij zich al terug. Omdat een definitief faillissement hier nogal een tijd duurt (jaren) betekent dit dat we het huis uit ons hoofd moesten zetten en weer terug moeten gaan naar plan A. We zijn ondanks de teleurstelling blij dat we goede mensen om ons heen hebben die ons behoed hebben voor problemen. Lees verder

Onze eerste update vanuit Malawi!!

Inmiddels zijn we alweer 1,5 week in Malawi en kunnen we zeggen dat we al aardig gewend zijn en in een ritme zijn gekomen met schoolwerk. De kids hebben het heel erg naar hun zin en zijn elke dag helemaal op aan het einde van de dag. Ze hebben allemaal al vriendjes gemaakt. Anna met een aantal meisjes uit het dorp en Ezra met een aantal iets oudere jongens. Jona is allemans vriend en praat honderduittegen iedereen. Of ze hem nu verstaan of niet.  Ezra is helemaal aan de voetbal geraakt en doet het bijna elke dag. Hij heeft al 3 hele goede vrienden, zegt hij. Anna vind het geweldig om met Esther de dorpen door te lopen of de markt te bezoeken. Al dansend loopt ze achter haar moeder aan. Het is grappig om te zien hoe ze omgaan met de Malawianen en de verschillende talen die ze horen. Ze zijn leergierig en zelfs zonder dat ze de taal spreken komen ze al heel ver. Ook met ons als ouders gaat het goed. Ook wij vinden onze draai en dingen beginnen weer bekender te worden als vanouds. Het Chichewa komt met de dag terug naar het peil dat het ooit was.

Lees verder

Gulugufe, december 2016

Tevreden en bemoedigd kijken we terug op onze info avonden. Ons plan is om in januari onze tickets te gaan boeken, al is hierin wel belangrijk dat we een stabiele situatie hebben voor ons gezin, wat inhoudt dat we genoeg maandelijkse financiële support hebben. In deze korte nieuwsbrief vindt u een terugblik op onze info-avonden en een oproep tot financiële ondersteuning.

Info avonden
De afgelopen periode hebben we 3 info-avonden gehouden. We zijn blij dat we naast onze beweegredenen, passie en bewogenheid voor Malawi, ook onze plannen voor Malawi, hebben kunnen delen.  Spannend vonden we het soms wel, maar de vele leuke en betrokken reacties van mensen hebben ons bemoedigd. Hoewel we er enthousiast naar uitzien is de stap naar Malawi toch ook een grote stap in geloof. Alles wat komt kijken bij zo’n stap maakt dat het soms best pittig is en twijfel om de hoek komt kijken. Maar we willen ons vertrouwen op God stellen en niet op onszelf. Hij leidt ons, en zo willen we alles in Zijn hand leggen, dus ook onze twijfels. Het besef dat mensen meeleven en meedenken is dan ook erg bemoedigend en ondersteunend.  We merken dat we dit nodig hebben. Ook tijdens de info-avonden kregen we weer verfrissende ideeën en daar zijn we heel dankbaar voor. We gaan er mee aan de slag en zullen de ideëen en tips de komende weken weer verder uitwerken.

Lees verder

Nieuw project: Gulugufe Malawi

Screenshot 2016-04-08 14.06.38Wij, Paul en Esther Rombout, leerden elkaar kennen op een bijbelschool in Canada in 2001. In 2006 maakten we de stap om ons vertrouwde Nederland achter ons te laten en samen met God een avontuur in Malawi aan te gaan. Daar woonden en werkten we op een project van Hope for the Nations, genaamd Hope Village. Paul als Agricultural manager en Esther als Orphan care manager. Na 8 jaar keerden we als gezin, in de tussentijd uitgebreid met twee schatten van kinderen en een rugzak vol ervaring en kennis, weer terug naar Nederland. Na bijna 3 jaar en een zeer uitdagende, leerzame en bovenal verfrissende en vernieuwende tijd in Nederland gaan we van de zomer weer terug naar Malawi. Deze keer met inmiddels drie lieve kinderen en de bekende rugzak aan ervaringen en kennis. Vanuit onze liefde voor de mensen in Malawi zetten we hun avontuur daar samen met God verder voort. Ditmaal vanuit onze eigen organisatie genaamd Gulugufe.

Verder lezen 

Read in English