Nieuws van Joanne in Kameroen

Nieuwsbrief Joanne in Kameroen, juni 2017

Kameroen, Kribi, juni 2017
Nieuwsbrief 9

Hoi!

Het is alweer juni, tijd voor een nieuwsbrief!
Ik geloof en ervaar echt dat hier in Kribi mijn plek is want ik ervaar zo God’s vrede. Het is leuk en prettig om te wonen met Jonas, Rebecca en hun kinderen Paolo en Claire. We zijn net verhuisd naar een groter huis vlak achter het huis waar we woonden. Ik heb nu een eigen kamer met daarbij een privé badkamer eraan vast. Samen wonen met dit gezin voelt als heel veilig voor mij.

Lees verder

Joanne in Kameroen, januari 2017

HOI!

Groeten uit Kribi! Ik ben net weer een kleine twee weken in Kameroen na ruim drie maanden in Nederland te zijn ge- weest. Het was goed om weer in Nederland te zijn en Godzijdank had ik geen reverse culture shock deze keer. Het ging goed vanaf dag 1. Ik heb mijn familie en mijn meeste vriend(inn)en kunnen zien, maar helaas niet allemaal. Het was enorm fijn om weer in de Oase te zijn, dat voelde echt als thuis komen.

HUIS VERKOCHT

Mijn huis in Nederland is verkocht per 1 december jl. Ik heb nu nog 6 dozen, een fiets en een kast over in Nederland. Dat voelt heerlijk en heel licht! Vanaf 1 december kon ik bij Marjanne uit mijn kerk Oase logeren. Dat was heel fijn.
De gehele tijd in Nederland heb ik enorm God’s vrede ervaren, een soort bevesti- ging dat het goed is dat ik mijn huis verkocht heb en dat het goed is terug te gaan naar Kameroen.

Lees verder

Nieuwsbrief 7, Joanne in Kameroen: Juli 2016

Hoi!
Yes, weer een nieuwsbrief! Er is weer van alles gebeurd en hieronder een korte up-date :)

Studenten, de staff plus de kinderen

Studenten, de staff plus de kinderen

LESGEVEN

Inmiddels ben ik in Kribi geweest! Het heen en terug reizen binnen Kameroen voelt als een wereldreis maar het was absoluut de moeite waard. Het lesgeven over ‘Luisteren naar de stem van God’ bij de DTS is heel goed verlopen. Het was wel spannend. De studenten stonden echt enorm open om de stem van God te horen, er waren vijf studenten in totaal en ik was blij met dat kleine groepje. Ik ben altijd beter met kleine groepjes omdat er meer persoonlijk contact mogelijk is. Jonas vertaalde mijn Engels naar het Frans. Ik was echt heel blij met hem omdat hij mij het vertrouwen en de ruimte gaf om dit te kunnen doen op een manier wat het beste bij mij past. Dat deed me heel goed! Dit onderwerp ligt me echt aan mijn hart en ik zou het graag weer willen doen!

Lees verder

Joanne in Kameroen, April 2016

Page-1-Image-1Hoi!

Inmiddels ben ik alweer 4,5 maand in Kameroen! Het is hectisch geweest, vooral t.a.v. mijn huis in Amsterdam. De toestemming om te verhuren is uiteindelijk per 1 maart gekomen. Net op tijd! Ik heb op het punt gestaan om de handdoek in de ring te gooien en terug te komen. Diezelfde dag ging ik hardlopen en kwam er heel sterk een gedachte naar boven: ‘Is anything too big for me?’ (or too difficult?) Ik ging het later opzoeken in de bijbel en het blijkt op twee plaatsen te staan: Genesis 18:14 en Jeremia 32:27: ‘Is anything too difficult for the Lord?’ Het gaf me vertrouwen en vrede dat het goed zou komen. Ja God leeft en spreekt!
En het is goedgekomen!

Lees verder

Joanne in Kameroen – December 2015

Page-1-Image-1Hoi!

Groeten uit Kameroen! En ‘proost’ op een mooi nieuw hoopvol 2016!
Op 30 november ben ik weer naar Kameroen vertrokken, na bijna een half jaar in Nederland geweest te zijn. Het is nu hoogste tijd voor een update.

Mijn tijd in Nederland

Mijn terugkomst in Nederland was anders dan ik gedacht had. De overgang van Kameroen terug naar Nederland was erg groot en heb ik als best heftig ervaren. Je denkt in je eigen land in het bekende terug te komen maar alles was opeens anders. Later hoorde ik dat ik een zogeheten ‘reverse culture shock’ heb meegemaakt. Dat blijkt wel normaal te zijn maar het heeft eigenlijk best een hele tijd geduurd voordat ik weer gewend was in mijn bekende stad Amsterdam en mijn eigen appartement. Een lied wat me erdoorheen gesleept heeft in die fase is: ‘Still my soul be still’.
Lees verder

Joanne in Banso, Kameroen, mei 2015

HOI ALLEMAAL,

Dit is alweer nieuwsbrief nummer 4 uit Kameroen! Nog ruim een maand en ik kom naar Nederland!

MIJN ROL

Ik merk nu dat alles duidelijker is nu. Mijn rol is in de infectiepreventie. Dat is een vast omschreven taak wat ik samen doe met Peter Sakah. (een fieldsupervisor). We gaan naar de verschillende healthcenters toe en checken dan hoe het gaat qua infectiepreventie en geven vervolgens advies. Daarnaast geven we ook af en toe lessen over infectiepreventie hier op LAP. Zelfs het lesgeven begin ik leuk te vinden 🙂 dat had ik nooit gedacht. Ik kom meer in het onderwerp en dat helpt!

Lees verder

Joanne in Kameroen, februari 2015

HOI ALLEMAAL!

Dit is alweer mijn derde nieuwsbrief vanuit Kameroen. De tijd vliegt! Dank voor al jullie mails, facebookberichten, telefoontjes, whatsappjes en giften, praktische zaken en het bidden!

Het blijft toch een soort wonder dat ik hier kan zijn. Pas dacht ik: wat doe ik hier nu? Soms is het allemaal niet zo duidelijk wat mijn taken eigenlijk zijn. Patiëntenzorg in het AMC of werken bij de buurtzorg was heel erg concreet en duidelijk. Al had je daar natuurlijk ook uitdagingen. Hier doe ik geen directe patiëntenzorg en is mijn functie niet vastomlijnd. Ik heb het idee dat God zegt dat Hij me stap voor stap Zijn plan voor mij wil laten zien. Al zou ik het soms sneller willen of alvast het grotere plaatje willen zien….

Lees verder

Joanne in Kameroen, oktober 2014

LIEVE MENSEN,

Hierbij mijn tweede nieuwsbrief uit Kameroen! Ik blijf het bijzonder vinden dat ik hier leef, woon, werk, sport en contacten maak. Het voelt zo geweldig hoe mensen achter me staan en me op allerlei manieren ondersteunen: praktisch, emotioneel, in belangstelling, financieel, in gebed! Echt, heel erg bedankt allemaal!

Lees verder

Nieuwsbrief Joanne in Kameroen, juli/augustus 2014

LIEVE MENSEN,

Hier dan mijn eerste nieuwsbrief vanuit Kameroen!

HET BEGINT IN TE DALEN: IK WOON IN KAMEROEN!!!

Ik ben hier nu al meer dan een maand en het begint aardig in te zinken dat ik hier nu écht woon en leef :-)! Op de foto zie je mijn prachtige huisje!

Op het terrein van LAP staan een aantal huizen en dit is het kleinste huis. Op het moment ben ik de enige die hier woont en verder is het een werkterrein, overdag is het een komen en gaan van mensen. ’s Nachts zijn er bewakers en dat vind ik een veilig idee.

Lees verder