Nieuws van Project Wonaam

Nieuwsbrief #11 // Bruiloft & Business

BRUILOFT

Nog minder dan twee weken te gaan….. Op 28 oktober vieren Cameron en ik onze bruiloft, hier in Mumbai!! We zijn er al helemaal klaar voor en ik moet zeggen dat de stress reuze meevalt. De jurk en het pak hangen klaar, we hebben tassen vol met zelfgemaakte decoraties en onze to-do list wordt steeds korter 🙂 Afgelopen maandag 10 oktober zijn we voor de wet getrouwd, en nu ben ik dus officieel Jenny Mendes, maar voor ons voelt het pas ‘echt’ vanaf de 28e.

Ik ben gezegend met hele lieve familie en vrienden die naar Mumbai komen om deze dag mee te vieren. Toch wilden Cameron en ik ook heel graag een gelegenheid creëren om ons huwelijk in Nederland te vieren, voor iedereen die we niet konden uitnodigen om naar India te komen. Dat is gelukt!! Met de hulp van mijn lieve familie hebben we een tripje naar Nederland gepland en op zaterdag 26 november houden we een receptie in Aalsmeer. Bij deze wil ik je daarvoor van harte uitnodigen! Iedereen die het leuk vindt om ons te ontmoeten en te feliciteren is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Lees verder

Verloving – Verandering – Visum

2afa3f37-390e-4371-b27d-7047b1d006e1VERLOVING

Het belangrijkste nieuwtje eerst: dit is Cameron (foto hierboven), mijn verloofde!! Dit komt misschien wel als een schok voor een aantal lezers die niet eens wisten dat ik een vriendje heb, maar ja ik vond het ook een beetje gek om dat nou door middel van mijn nieuwsbrief bekend te maken. Stiekem kennen we elkaar nu al meer dan 2 jaar en afgelopen 10 april is Cameron, in Nederland, op één knie gegaan om mij ten huwelijk te vragen (en ik heb JA gezegd).

Lees verder

Thuis is Mumbai // Ondernemen // Grote dromen // Kleine stapjes // Onbekend terrein

653571dc-4c7d-4815-bdb4-61d5d1486c5fHet begin van ZANA

ZANA is begonnen en het voelt goed! Vanaf de dag dat ik terugkwam in Mumbai om ZANA op te zetten is het geen moment saai geweest. Ik heb verrassend veel mogelijkheden gehad om te netwerken met verschillende sociale ondernemingen, NGO’s en opvangtehuizen. Dat is mooi, want ik zal hun hulp in de toekomst hard nodig hebben als ZANA in omvang toeneemt. Mijn dagen slijt ik met werken aan de eerste ZANA-collectie en netwerken met potentiële partners. Regelmatig struin ik door de overvolle marktstraten van Mumbai op zoek naar stoffen, draad, kant, ritsen, knopen en allerlei andere materialen. Ik kan niet wachten tot we het punt hebben bereikt waar we kunnen werken met vaste leveranciers zodat alle inkoop een stuk makkelijker wordt.

Lees verder

Nieuwe plannen…

adf10824-f72a-4c38-9067-37f433df1541Eerlijk is eerlijk, ik voel me eigenlijk altijd wel een beetje schuldig dat de volgende nieuwsbrief zo lang op zich laat wachten, en ja, deze heeft wel heeeeel lang geduurd. Máár ik kom wel met goed nieuws! Ik ga namelijk beginnen met een nieuw, eigen project… met gepaste trots maar vooral veel enthousiasme presenteer ik graag: Project ZANA!

ZANA wordt een label voor baby- en kinderartikelen, allemaal van stof gemaakt. Het krijgt een eigen werkplaats in Mumbai waar deze producten gemaakt worden met als doel het creëren van werkgelegenheid voor meisjes en vrouwen die gered zijn uit de seksindustrie. Daarnaast komt er een webshop waar de artikelen verkocht kunnen worden, allemaal op de groeiende, Indiase markt gericht.

Lees de hele nieuwsbrief hier.

Nieuw project: Project ZANA

P1070101The Problem

In Mumbai approximately 100.000 – 200.000 girls and women are being forced into prostitution. Several NGO’s in the city have made it their mission to rescue these girls out of sexual slavery and to provide them with a safe shelter where they can recover from the abuse and work towards building a new life.

However, without a job as a means to provide for their livelihood, these girls and women will ultimately be forced to resort to prostitution again, as a way to sustain themselves. Without employers who are willing to hire these girls despite their suffered trauma and lack of skills, chances for these girls to start a new life are slim, to say at the least.

Continue reading →