Nieuws van Hearts in Motion

Chennai Overstroming

Chennai: People wade through flood waters  in rain-hit Chennai on Thursday. PTI Photo (PTI12_3_2015_000383B)

Hallo allemaal,

Hier een bericht van Tamar en Jonner Kerrigan die met hun organisatie Hearts in Motion, werken onder de straatkinderen in Chennai,India:

Chennai heeft te kampen gehad met de heftigste monsoon in over 100 jaar. In de laatste paar weken heeft het water niveau op vele plekken de eerst verdieping bereikt. Electriciteit is sporadies, levensmiddelen zijn er haast  niet en het is erg moeilijk om zelfs de kleinste afstanden te reizen.

Lees verder

Christmas greetings & latest update

Dear Family & Friends,

We want to wish you a Merry Christmas and a Happy New Year.
You can download a little update on our last months with lots of photos here. 🙂

  • Things have been difficult with us with Jonathan becoming dangerously ill.
  • We have however seen some great break thru with our work in India.
  • Praise the Lord for his goodness and we are looking forward to a new year.

Love and Blessings
Jonner, Tamar, Nila Rea & Lilly Kerrigan

Urgente Nood HIM: brand in sloppenwijk

De sloppenwijk, waar wij met HIM werken, is woensdag 13 juli voor 2/3 vrijwel geheel met de grond gelijk gemaakt door een verwoestende brand.

Zoals u zich kunt voorstellen geeft dit een enorme druk op diegene die deze mensen willen helpen. Omdat het een sloppenwijk is en dat de regering deze mensen niet erkennen, wordt er niets vanuit deze kant niets aan hulp verwacht.

Wij willen u vragen naar u hart te luisteren en evt een gift hoe klein ook zou willen doneren. Dit geld zal in z’n geheel gebruikt worden voor het kopen van water,eten, medische behoeften en kleren.

U kunt het overmaken naar Stichting Support Trust te Heemstede onder vermelding van: HIM Brand Noodproject, bank number: NL82ABNA 0597377367.

Meer informatie en foto’s kunt u vinden in de te downloaden pdf.

Project Indian Star (PIS)

india-104

Project Indian Star (PIS) is een bouwproject gestart door HIM vanuit het verlangen om een grotere en veilige plek te creëren waar straatkinderen kunnen leven in een familie structuur.

Hearts in motion heeft de visie om een opvanghuis voor 120 straatkinderen (leeftijd 0-18 jaar) te bouwen om primaire zorg te bieden aan kinderen die achter zijn gelaten op straat om voor zichzelf te zorgen en hierdoor nauwelijks een toekomst hebben. De visie van HIM is om samen met de kinderen van de shelter te werken aan een nieuwe toekomst waar veiligheid en identiteit belangrijke sleutelwoorden zijn. Deze kinderen zullen in de shelter leven en zullen naar school gaan in het nabijgelegen dorpje. Er zal ook verschillende activiteiten plaatsvinden in het programma van de shelter.
Voor wie?

Lees verder

Project Child Care (PCC)

india-098

Project Child Care (PCC) is een sponsorprogramma dat u de kans biedt om een kind dat in de shelter leeft financieel te ondersteunen voor €25,- per maand.

U financiele steun voorziet in:

Eten:
Elke kind krijgt genoeg eten om ervoor te zorgen dat ze opgroeien op een gezonde manier, zodat ze voldoende energie hebben om hun studie te volgen, taken uit te voeren en kunnen spelen of rondhangen. Ze krijgen drie volledige maaltijden per dag en in de namiddag thee met een snack.

Kleding:
Elk kind krijgt kleding zodat ze zich kunnen kleden na schooltijd, voor speciale gelegenheden en kunnen spelen in de weekenden en tijdens vakantieperiodes. Wanneer het nieuwe schooljaar begint, zijn er altijd extra kosten voor nieuwe kleding, net als bij elk ander gezin. We zijn op zoek naar extra sponsors die deze kosten op zich willen nemen voor de shelter. Onderdak:
Elk kind zal een thuis hebben waar van ze gehouden wordt en waar ze verzorgd worden. Ze worden onderdeel van een familie en voor sommigen is dit de enige familie die ze hebben. De kosten van water, elektriciteit, huur, en andere kosten voor een kind worden gedekt door uw financiën.

Lees verder