Nieuws uit India

Nieuwsbrief #11 // Bruiloft & Business

BRUILOFT

Nog minder dan twee weken te gaan….. Op 28 oktober vieren Cameron en ik onze bruiloft, hier in Mumbai!! We zijn er al helemaal klaar voor en ik moet zeggen dat de stress reuze meevalt. De jurk en het pak hangen klaar, we hebben tassen vol met zelfgemaakte decoraties en onze to-do list wordt steeds korter 🙂 Afgelopen maandag 10 oktober zijn we voor de wet getrouwd, en nu ben ik dus officieel Jenny Mendes, maar voor ons voelt het pas ‘echt’ vanaf de 28e.

Ik ben gezegend met hele lieve familie en vrienden die naar Mumbai komen om deze dag mee te vieren. Toch wilden Cameron en ik ook heel graag een gelegenheid creëren om ons huwelijk in Nederland te vieren, voor iedereen die we niet konden uitnodigen om naar India te komen. Dat is gelukt!! Met de hulp van mijn lieve familie hebben we een tripje naar Nederland gepland en op zaterdag 26 november houden we een receptie in Aalsmeer. Bij deze wil ik je daarvoor van harte uitnodigen! Iedereen die het leuk vindt om ons te ontmoeten en te feliciteren is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Lees verder

Verloving – Verandering – Visum

2afa3f37-390e-4371-b27d-7047b1d006e1VERLOVING

Het belangrijkste nieuwtje eerst: dit is Cameron (foto hierboven), mijn verloofde!! Dit komt misschien wel als een schok voor een aantal lezers die niet eens wisten dat ik een vriendje heb, maar ja ik vond het ook een beetje gek om dat nou door middel van mijn nieuwsbrief bekend te maken. Stiekem kennen we elkaar nu al meer dan 2 jaar en afgelopen 10 april is Cameron, in Nederland, op één knie gegaan om mij ten huwelijk te vragen (en ik heb JA gezegd).

Lees verder

Thuis is Mumbai // Ondernemen // Grote dromen // Kleine stapjes // Onbekend terrein

653571dc-4c7d-4815-bdb4-61d5d1486c5fHet begin van ZANA

ZANA is begonnen en het voelt goed! Vanaf de dag dat ik terugkwam in Mumbai om ZANA op te zetten is het geen moment saai geweest. Ik heb verrassend veel mogelijkheden gehad om te netwerken met verschillende sociale ondernemingen, NGO’s en opvangtehuizen. Dat is mooi, want ik zal hun hulp in de toekomst hard nodig hebben als ZANA in omvang toeneemt. Mijn dagen slijt ik met werken aan de eerste ZANA-collectie en netwerken met potentiële partners. Regelmatig struin ik door de overvolle marktstraten van Mumbai op zoek naar stoffen, draad, kant, ritsen, knopen en allerlei andere materialen. Ik kan niet wachten tot we het punt hebben bereikt waar we kunnen werken met vaste leveranciers zodat alle inkoop een stuk makkelijker wordt.

Lees verder

Chennai Overstroming

Chennai: People wade through flood waters  in rain-hit Chennai on Thursday. PTI Photo (PTI12_3_2015_000383B)

Hallo allemaal,

Hier een bericht van Tamar en Jonner Kerrigan die met hun organisatie Hearts in Motion, werken onder de straatkinderen in Chennai,India:

Chennai heeft te kampen gehad met de heftigste monsoon in over 100 jaar. In de laatste paar weken heeft het water niveau op vele plekken de eerst verdieping bereikt. Electriciteit is sporadies, levensmiddelen zijn er haast  niet en het is erg moeilijk om zelfs de kleinste afstanden te reizen.

Lees verder

Nieuwe plannen…

adf10824-f72a-4c38-9067-37f433df1541Eerlijk is eerlijk, ik voel me eigenlijk altijd wel een beetje schuldig dat de volgende nieuwsbrief zo lang op zich laat wachten, en ja, deze heeft wel heeeeel lang geduurd. Máár ik kom wel met goed nieuws! Ik ga namelijk beginnen met een nieuw, eigen project… met gepaste trots maar vooral veel enthousiasme presenteer ik graag: Project ZANA!

ZANA wordt een label voor baby- en kinderartikelen, allemaal van stof gemaakt. Het krijgt een eigen werkplaats in Mumbai waar deze producten gemaakt worden met als doel het creëren van werkgelegenheid voor meisjes en vrouwen die gered zijn uit de seksindustrie. Daarnaast komt er een webshop waar de artikelen verkocht kunnen worden, allemaal op de groeiende, Indiase markt gericht.

Lees de hele nieuwsbrief hier.

Nieuw project: Project ZANA

P1070101The Problem

In Mumbai approximately 100.000 – 200.000 girls and women are being forced into prostitution. Several NGO’s in the city have made it their mission to rescue these girls out of sexual slavery and to provide them with a safe shelter where they can recover from the abuse and work towards building a new life.

However, without a job as a means to provide for their livelihood, these girls and women will ultimately be forced to resort to prostitution again, as a way to sustain themselves. Without employers who are willing to hire these girls despite their suffered trauma and lack of skills, chances for these girls to start a new life are slim, to say at the least.

Continue reading →

CRC 2013 – Outreach, children conference, heavy rains

Support Trust is supporting John Panicker and CRC now for the last 15 years with donations and micro financing their dairy and agriculture project. Here some news and updates over 2013.

Outreach

This year the team of CRC  visited some tribal villages, rehabilitation centers for drug and alcoholic people and a home for handicapped. A new initiative  have started called the ” mission Kerala” project. The aim is starting from the south most boarder of Kerala visiting  houses and share the gospel .  So far we could visit about 2300 houses. In these area’s live Muslims, Hindus and nominal Christians.  If people respond positive and want to know more about Jesus we have given the followup responsibility to the local churches. We are a team of  four and work togeher with  people from the local churches. We carry our own food cooked at home and travel  4 days in a week from  Monday to  Thursday.  We need prayers and financial support.

Lees verder

Christmas greetings & latest update

Dear Family & Friends,

We want to wish you a Merry Christmas and a Happy New Year.
You can download a little update on our last months with lots of photos here. 🙂

  • Things have been difficult with us with Jonathan becoming dangerously ill.
  • We have however seen some great break thru with our work in India.
  • Praise the Lord for his goodness and we are looking forward to a new year.

Love and Blessings
Jonner, Tamar, Nila Rea & Lilly Kerrigan

Huizen voor daklozen!

Het huis dat bijna opgeleverd kan worden

John en Mariamme Panicker zijn goede vrienden uit Kerala India. Support Trust werkt al jaren samen met hen. We ondersteunen hen financieel in de zorg voor de armen en het bereiken van mensen in afgelegen dorpen met het goede nieuws van Jezus !

Iedereen ontzettend bedankt voor de financiële steun tot nu toe! Hiermee werd een groot deel van de bouw van de huizen van twee dakloze families mogelijk.

Een jaar geleden is er begonnen met de bouw van het eerste huis en dat kan nu bijna opgeleverd worden. De familie woont er al, alleen de vloeren en badkamer hebben nog werk nodig. Voor het tweede huis is het fundament gelegd en de bouwstenen liggen klaar. Er is nog zand, cement, staal en grind nodig om het huis af te kunnen maken.

Om de huizen op te leveren is er in totaal nog 1850 Euro nodig!

Wilt u dit hieraan bijdragen, maak dan uw donatie over naar:

Stichting Support Trust te Heemstede,
IBAN: NL82ABNA 0597377367,
Onder vermelding van: Huizen Kerala India

 

De bouwstenen voor het tweede huis

Urgente Nood HIM: brand in sloppenwijk

De sloppenwijk, waar wij met HIM werken, is woensdag 13 juli voor 2/3 vrijwel geheel met de grond gelijk gemaakt door een verwoestende brand.

Zoals u zich kunt voorstellen geeft dit een enorme druk op diegene die deze mensen willen helpen. Omdat het een sloppenwijk is en dat de regering deze mensen niet erkennen, wordt er niets vanuit deze kant niets aan hulp verwacht.

Wij willen u vragen naar u hart te luisteren en evt een gift hoe klein ook zou willen doneren. Dit geld zal in z’n geheel gebruikt worden voor het kopen van water,eten, medische behoeften en kleren.

U kunt het overmaken naar Stichting Support Trust te Heemstede onder vermelding van: HIM Brand Noodproject, bank number: NL82ABNA 0597377367.

Meer informatie en foto’s kunt u vinden in de te downloaden pdf.