Nieuws uit Cambodja

Nieuw project: Gerben en Jannida van Dijk

Afgelopen maart zijn Jannida en Gerben naar Cambodja afgereisd om daar vrienden op te zoeken. Daarnaast was deze reis bedoelt om te ontdekken of de diepgewortelde droom van wonen in het buitenland en werken voor de naaste in nood ook iets was waar ze in de praktijk handen en voeten aan zouden kunnen geven.

Klimaat, culinaire gewoonten en de ongekende drukte op straat in zuidoost Azië vormden potentiële acclimatiseringsuitdagingen. Echter, na een maand zonder noemenswaardige problemen in Cambodja en Vietnam doorgebracht te hebben, achtte Jannida en Gerben zich geslaagd voor de zelfopgelegde test om te dienen in het buitenland.

Verder lezen →

Nieuw project: Harwig in Cambodja

Marjolein Harwig heeft in Groningen Nederlands recht gestudeerd, met als specialisatie strafrecht en criminologie. Vanuit haar interesse voor recht en actief Christen willen zijn is ze in 2008 met International Justice Mission (IJM) in aanraking gekomen. Na het lezen van de boeken van de oprichter en directeur Gary Haugen was ze geraakt door zijn boodschap en oproep om iets te doen aan het grote probleem van slavernij en onderdrukking. IJM wil door de verdediging en bescherming van de individuele mensenrechten, hoop en transformatie brengen in mensenlevens op plaatsen waar onderdrukkend geweld hoogtij viert. IJM komt op voor slachtoffers van onderdrukking, ongeacht hun godsdienst, etnische afkomst of geslacht.

Meer lezen →