Nieuws uit Brazilië

Heftig uiteinde

Het voelt alweer lang geleden dat ik de meesten van jullie heb gezien. Na vier maanden in Nederland te zijn geweest met als eindresultaat een permanent visum, ben ik inmiddels een maand in Brazilië en ondanks dat de vakantieperiode hier is aangebroken, zijn er alweer een hoop dingen gebeurd. Het was vooral weer erg wennen aan de hitte, maar voor de rest verliep de heraanpassing soepel. Ik zal voortaan iets vaker een update schrijven en korter dan jullie gewend zijn. Zoals jullie zien, is ook de opzet iets gewijzigd. Je moet toch mee met de tijd!

Ik hoop dat jullie een mooie jaarwisseling hebben gehad. Het allerbeste en veel zegen voor 2017 gewenst! Mijn uiteinde werd enigszins overschaduwd door een heftige week na een tragisch ongeval.

Lees verder

Nieuw project: Tim van Egmond (IJM)

Begin 2008 ervaarde ik op een bijzondere manier een roeping van God voor Brazilië. Om duidelijk te krijgen wat deze roeping inhield heb ik in de zomer van dat jaar Belo Horizonte bezocht. Daarna heb ik mijn studie strafrecht afgerond in Nederland en een Discipelschap Training School in Maui, Hawaii gevolgd. Daar werd het me, door het verhaal van Jonah,  duidelijk dat het geen juridische baan in Nederland zou gaan worden. Ik kwam in aanraking met International Justice Mission (IJM), een mensenrechtenorganisatie die opkomt voor slachtoffers van mensenhandel en moderne slavernij in ontwikkelingslanden wil tegengaan. Geraakt door de schokkende feiten (wereldwijd zitten er 2 miljoen kinderen vast in de prostitutie en 27 miljoen in arbeidsslavernij) begon het een en ander op zijn plek te vallen.

Meer lezen →