Dopen en Drank

QUERIDOSAMIGOS,

Geen idee wat voor (herfst)weer het is in Nederland,maar hier is het regenseizoen al begonnen. Vanochtend kon de auto die Vasco kwam ophalen niet tot ons huis rijden, en moesten ze hem dragen tot aan de grote weg, maar ook dat met een omweg, vanwege slangen in het water….

Gelukkig zijn anderen op een leukere manier nat geworden. Afgelopen Maand werden 11 volwassenen en kinderen gedoopt. Het was feest. Op de foto’s Lúcia, één van onze kids, en Vuzi, die niet meer bij ons woont, maar overdag wel altijd bij ons is. Omdat bijna iedereen hier wel zegt Jezus te kennen, is doop zo belangrijk. Het is vaak een meer bewuste keuze dan het gebed om Jezus aan te nemen.

fotos-lucia


Na een wat rumoerige tijd in de gemeente, met name door het plotselinge vertrek van pastor João naar Amerika, hebben we nu weer goede diensten elke zondagmet wisselende voorgangers.

De jeugd is met name vol vuur, en zij hebben regelmatig een nacht van gebed. In Jonasse, het wat verder afgelegen gebied, waar we inmiddels ook een kerkje hebben, zijn we nu een huisje aan het klaarmaken voor een jonge voorganger die daar gaat wonen en de diensten leiden. Het is nog wel een uitdaging, want het is een erg arm gebied, geen drinkwater, en destemeer drankproblemen…(geen water, wel een kater)

God is een God van Overwinningen. Dat hebben we de laatste tijd steeds weer gezien. In Hem zijn wij ook meer dan overwinnaars. We hebben een strijd achter de rugvan verwarring rond documentatie, belasting enzaken, waarvan ik geen flauw idee had dat het allemaal niet klopte. Zelfs ons huis bleek officiëel niet op onze naam te staan. Toen we ook nog een telefoontje kregen dat de nationale directeur van sociale zaken op bezoek zou komen, kregen we het even Spaans benauwd (Portugees benauwd) Ik dacht dat ze kwamen om ons huis te sluiten. Maar ptL, Sr. Vitorino kwam “toevallig” langs toen het bezoek er was, en kon veel lastige vragen op eentactvolle manier beantwoorden. Na een lekkere kipsalade, taart en frisdrank waren ze tevreden gesteld en gingen weer weg.Sr. Vitorino is voor ons uit de hemel komen vallen en helpt ons nu met alle papierwerk. Hij is goud waard, ook al kunnen we hem dat niet betalen….

Een andere overwinning is zich aan het voltrekken in het leven van Vasco. Na een jaar van het kastje naar de muur gestuurd te zijn, krijgt hij nu weer chemotherapie en lijkt hier, ook al is het zwaar voor hem, goed op te reageren. Zijn voet doet nauwelijks pijn meer. Volgende week gaan we een weekje naar Zuid Afrika om het te vieren, en ook een beetje vakantie.

We hebben drukke weken achter de rug. Afgelopen week was de afsluiting van het kleuterschooltje.

Dekinderen die volgend jaar naar de basisschool gaan, kregen een officële bull uitreiking met bijgaande kleding:

Ik neem mijn petje af voor de juffen van het schooltje. Het is goed georganiseerd, origineel en creatief. Bovendien is het een vorm van evangelisatie die doorwerkt in de families van de kinderen, waaronder verschillende moslimgezinnen.

school1

Onze eigen kinderen hebben veel danstalent, en er groeit steeds meer een soort King’s Kids achtig werk met dans en drama. Afgelopen zondag traden ze op in een Zuid Afrikaanse kerk hier in Matola, en het was zo’n feest om het me te maken.Met Kerst hopen we een programma te verzorgen voor de gevangenen inde cellen van het politiebureau, ook in Matola.

dramadans

Last but not least wil ik Lieza aan jullie voorstellen, ons nieuwste meisje. Op dit moment is ze nog zwak en ligt ze in het ziekenhuis met longontsteking, maar we geloven toch dat ze het gaat redden. Toen ze bij ons kwam had ze heel ernstige bloedarmoede, zelfs na 5 bloedtransfusies…. maar dat is nu gelukkig al veel beter.Een verhaal als dat van Lieza is helaas nog steeds geen uitzondering hier. Haar hele familie is aan Aids overleden. En omdat haar moeder te zwak was om nog goed voor haar te zorgen, stopte ze met de behandeling met Aidsremmers. Daardoor heeft Lieza nu een heel lage weerstand (CD4) en is het een zwak poppetje. Ze is 9 jaar, maar lijkt een kind van 6. Voor kinderen als Lieza willen wij hier zijn, en we vertrouwen God voor haar toekomst.

Opnieuw heel hartelijk bedankt voor al jullie gebeden en betrokkenheid, ook namens onze 24 kinderen en team,

CorrieenHeleninha

Corrie Ockhuysen, postadres: Caixa postal 81,MATOLA,Mozambique

Tel: 00258 827889850 (mobiel).Skypenaam: mama_corSt. Support Trust heeft een website, waar je

ookover ons werk kunt lezen. Ga hiervoor naar:www.supportministries.net

Persoonlijke giften kunnen overgemaakt worden via stichting Support Trust, in Heemstede,

rek.nr: 597377367, met vermelding van: voor Corrie Ockhuysen, Mozambique.

Als het voor het werk bestemd is,schrijfdan: voor weeskinderen Mozambique