Nieuwsbrief Joanne in Kameroen, juni 2017

Kameroen, Kribi, juni 2017
Nieuwsbrief 9

Hoi!

Het is alweer juni, tijd voor een nieuwsbrief!
Ik geloof en ervaar echt dat hier in Kribi mijn plek is want ik ervaar zo God’s vrede. Het is leuk en prettig om te wonen met Jonas, Rebecca en hun kinderen Paolo en Claire. We zijn net verhuisd naar een groter huis vlak achter het huis waar we woonden. Ik heb nu een eigen kamer met daarbij een privé badkamer eraan vast. Samen wonen met dit gezin voelt als heel veilig voor mij.

Links naar rechts: Salomon (ook staff net als ik), Hursula (studente en echtgenote van Salomon, moi, Romuald (stedent), en Habib (onder, student).

Mijn nieuwe kamer

Ik moet mijn kamer nog inrichten… op dit moment is het nog kaal met alleen maar een matras op de grond. Ik zou graag een bed, een tafel, twee stoelen en misschien een bankje willen kopen. Maar dat is hier wel een uitdaging… er is geen IKEA of iets dergelijks, of zoals ik in Amsterdam leuk vond om te doen; dingen bij het grofvuil vinden en opknappen.

Links naar rechts: moi, Rebecca, Jonas, Patrick (uit Douala, gaf die week les), Salomon (ook staff net als ik) en de kinderen Paolo en Claire.

Als ‘staff’ onderdeel van DTS

Onderdeel zijn van de DTS als ‘staff’ is voor mij heel nieuw. Het leiden van bijvoorbeeld de kleine groep was best een uitdaging, dit is iets wat steeds terugkomt om te doen. Als Salomon er opeens niet wat dan moest ik opeens de groep leiden. Het feit dat dit dan heel plotseling is, zonder te kunnen voorbereiden, is iets waar ik heel erg veel van leer. Ik vind dat op dat moment echt enorm spannend maar dan dacht ik: ‘OK, Heer help? Wat kan ik doen?’. En dan gaf Hij me gedachten om te zeggen, te vragen, of om te doen en dan deed ik dat. En dat waren eigenlijk de leukste kleine groepen, elke keer weer heel anders! Het leren vertrouwen op God -in het plotseling leiden van de groep- is mijn grootste les!

Deze uitzichten op zee en palmbomen vervelen nooit☺☺☺

DTS outreach

Maandag ga ik mee op outreach. Dat is het praktische deel van de DTS. Ik ben heel benieuwd. Het is ook wel spannend hoe het zal gaan met mogelijke volgende DTS in start in juli. Niks is nog zeker. Zo gaat dat hier vaak; tot op het laatste moment kan nog alles veranderen… Het moet een samenwerking worden met YWAM Hawaii. Internationaal dus en dat lijkt mij erg leuk. Dus ik hoop en bid dat t allemaal zal lukken.

Frans leren spreken en het eten hier

Ik ben ook nog steeds lerende in het Frans spreken en bidden. Dat is best wel een uitdaging, meestal gaat luisteren wel goed.

Habib (op de foto hiernaast) eet een saus met Batons gemaakt van gefermenteerde cassave, dat zijn die groene stengels. Ik eet eigenlijk alles hier. Een keer had Salomon uit een dorp gebakken hond meegenomen… dat gaat er dan bij mij niet in,.. psychisch natuurlijk.

Het was 13 juni alweer drie jaar geleden dat ik naar Kameroen vertrok. Ik heb veel meegemaakt maar ik het het idee dat het nu écht begint.
Isaiah 43:19 kwam bij mij naar boven en vind ik erg mooi:
See I am doing a new thing! Now it springs up; do you not perceive it?’

Salut! Joanne