Joanne in Kameroen, januari 2017

HOI!

Groeten uit Kribi! Ik ben net weer een kleine twee weken in Kameroen na ruim drie maanden in Nederland te zijn ge- weest. Het was goed om weer in Nederland te zijn en Godzijdank had ik geen reverse culture shock deze keer. Het ging goed vanaf dag 1. Ik heb mijn familie en mijn meeste vriend(inn)en kunnen zien, maar helaas niet allemaal. Het was enorm fijn om weer in de Oase te zijn, dat voelde echt als thuis komen.

HUIS VERKOCHT

Mijn huis in Nederland is verkocht per 1 december jl. Ik heb nu nog 6 dozen, een fiets en een kast over in Nederland. Dat voelt heerlijk en heel licht! Vanaf 1 december kon ik bij Marjanne uit mijn kerk Oase logeren. Dat was heel fijn.
De gehele tijd in Nederland heb ik enorm God’s vrede ervaren, een soort bevesti- ging dat het goed is dat ik mijn huis verkocht heb en dat het goed is terug te gaan naar Kameroen.

waarden van YWAM

VAN ENGELS NAAR FRANS

Het is al enige tijd onrustig in het Engelstalige deel van Kameroen. Tijdens mijn laatste week in Nederland kreeg ik de mogelijkheid om toch alvast naar het Franstalige Kribi te reizen en daar te verblijven. Het was reeds in de planning om in februari weer les te geven bij YWAM in de DTS in Kribi over ‘Luisteren naar de stem van God’. Twee dagen voor ik vertrok vanuit Nederland naar Kame- roen kreeg ik het bericht dat ik niet terug kon gaan naar LAP in Banso, het Engelstalige gedeelte. Het bijzondere is dat ik al langer een innerlijke overtuiging heb dat ik ooit naar het Franstalige deel van Kameroen zou gaan, ik voelde ook dat dit niet lang meer zou duren maar dat het zo snel zou gaan had ik zelf ook niet gedacht.

Jonas en Rebecca

THUIS VOELEN IN KRIBI

Ik zie het echt zitten bij YWAM in Kribi, het voelt goed dat ik hier ben. Deze basis is nog in de pioniersfase en ik help graag mee, ook omdat de waarden van YWAM mij heel erg aanspreken en de leiders van YWAM, Jonas en Rebecca, zijn geweldige mensen.

Ik zal zien hoe het in de toekomst zal gaan, het verpleegkundige gedeelte zal nu even stil liggen maar ik kan hier op een andere manier helpen, praktisch zal ik altijd dingen zoeken. Ik ben blij dat ik het leven in Kameroen al een beetje ken. Hier spreekt men Frans en daarin moet ik wel meer in groeien, ik heb een Franse cursus meegenomen om me het nog meer eigen te maken.

Hier in Kribi moet ik weer alles leren kennen. Dingen zoals; waar haal ik mijn bood- schappen, wat is er te krijgen, wat zijn gewone prijzen en bijv. waar haal je credit voor de telefoon/internet. Ik woon nu tijdelijk bij Jonas en Rebecca, en dat gaat prima. Het huis hiernaast komt snel leeg en dan gaan zij daarheen verhuizen (dat waren ze sowieso al van plan) en dan kan ik hier blijven. Dat voelt heel veilig en gezellig! Ik kan dan het huig gaan inrichten en mij eigen maken, want ik heb hier natuurlijk niks. Het is heel leuk maar ook spannend allemaal!

Tot de volgende keer, enne: stel gerust vragen als dingen niet duidelijk zijn!

Hartelijke groeten, Joanne