Corrie Ockhuysen, oktober 2016

100_1497-24Queridos amigos e família,

ROERIGE TIJDEN

We hebben hier  in ons centrum een staking gehad.  Op 7 october wilde niemand meer werken.  Onze medewerkers wilden loonsverhoging. Dat is op zich te begrijpen, want de kosten voor levensonderhoud zijn bijna verdubbeld het afgelopen half jaar. Door buitenlandse schulden en oneerlijk gebruik van internationale hulp, zit Mozambique in de problemen. Bovendien  is er de extreem hoge wisselkoers van dollar en euro. Ik ben geen econoom, maar zie wel dat de regering de bevolking laat betalen om uit de financiele problemen te komen. We hebben de crisis hier enigszins op kunnen lossen door een bonus toe te zeggen elke maand, zolang de koers zo hoog blijft, maar het blijft een gevoelige zaak. Wat me raakte tijdens de staking was de hulp van de kinderen. Er werd gekookt, schoongemaakt en gebeden. Het was hartverwarmend en het heeft me echt dichter bij de kinderen gebracht.

MERCIA

100_2720-28 mercia-26

Mercia heeft mijn hart veroverd en waarschijnlijk wel  het hart van velen. Als ik naar haar kijk, weet ik dat we nog steeds een taak hebben hier.  Mercia is twee jaar en negen maanden, maar superklein voor haar leeftijd. Ze woont bij ons omdat haar moeder, die ik nooit ontmoet heb, haar achterliet bij één van onze groepsleidsters thuis, met de smoes dat ze het kind na een half uur weer op zou komen halen. In haar tas vonden we  Aidsmedicijnen voor drie maanden, wat betekent dat ze een tijd lang geen medicijnen heeft gekregen. Ze heeft dan ook een erg lage weerstand nu en vaak longontsteking.     Laatst lag ze een paar dagen in het ziekenhuis. Aan de andere kant komt ze emotioneel veel meer tot leven,  lacht en speelt. Ze mept er op los als ze iets wil of contact zoekt, wat de kinderen vermakelijk vinden.  Lang leve de opvoeding ☺

100_2655-30

Opdragen van Gabriel

GIFTEN

In ons werk leven we voor 100 % van giften en sponsorprogramma’s.  In de 10 jaar dat we ons centrum hebben hier, heb ik zóóó Gods trouw hierin gezien.  Een ieder die ons werk ondersteunt met maandelijkse of eenmalige giften of een kind dan wel medewerker sponsort, hartelijk dank!

Om persoonlijke giften en giften voor het werk goed gescheiden te houden, is het belangrijk om bij de gift te vermelden,  wanneer het voor persoonlijk gebruik is, anders gaat het naar het werk.

100_2894-32

vader en zoon verven

NIEUWTJES

  • Nelia en Pedro hebben een mooie baby, Gabriel, en hebben trouwplannen, althans voor een kerkelijke inzegening. (Voor een echte bruiloft moet je hier sparen totdat je zo ong. 40 jaar “getrouwd” bent…)
  • Het meisjeshuis is bijna klaar en het wordt  heel mooi. Op dit moment wordt het geverfd.
  • Het stenen project loopt. We hebben al twee keer stenen verkocht, en hopelijk gaan de degenen die aangeboden hebben om onze muur te verhogen, ook onze stenen gebruiken
100_2902-34

stenen

  • We zijn nu ook een creatieve club begonnen met moeders van de kerk en onze oudere meiden. Producten zijn te bewonderen (en te koop) als ik in Nederland ben.
  • Betinho en Lúcia krijgen hoogstwaarschijnlijk een baan bij Don en Terri in de cashewnoten fabriek.
  • Henk en Anneke Bruggeman zijn hier met een team geweest en we hebben een mini-Vaderhart conferentie gehad. Het ging niet zonder geestelijke strijd, noodweer, gebrek aan water en electriciteit en  staking, maar het was goed!
100_2899-36

op bestelling leverbaar 🙂

VAKANTIE

We komen eraan en we hebben er zin in. Zoals het er nu uit ziet, komen we  op 5 december, (easy to remember) en gaan we terug op 14 januari. De meeste tijd zullen we verblijven in “de Oase” in Bergen, en de laatste week gaan we naar Zwitserland.  Vanwege de volle agenda’s in Nederland en de drukke decembermaand, nu al vast twee data om te noteren: op zaterdag 17 december zal er een soort inloopmiddag / avond zijn, en op donderdag 5 januari vier ik mijn verjaardag,  ook met een open huis ofzo. Details volgen. (wie mijn geboortejaar kent, kan uitrekenen hoe oud ik word… en grapjes erover maken “ben je nou helemaal ….”)

Opnieuw hartelijk dank voor elke vorm van betrokkenheid bij ons werk!

Corrie  en 

100_2904-38