Verloving – Verandering – Visum

2afa3f37-390e-4371-b27d-7047b1d006e1VERLOVING

Het belangrijkste nieuwtje eerst: dit is Cameron (foto hierboven), mijn verloofde!! Dit komt misschien wel als een schok voor een aantal lezers die niet eens wisten dat ik een vriendje heb, maar ja ik vond het ook een beetje gek om dat nou door middel van mijn nieuwsbrief bekend te maken. Stiekem kennen we elkaar nu al meer dan 2 jaar en afgelopen 10 april is Cameron, in Nederland, op één knie gegaan om mij ten huwelijk te vragen (en ik heb JA gezegd).

Cameron gaat naar dezelfde kerk als ik hier in Mumbai en zo hebben we elkaar leren kennen. We zijn dus alweer een tijdje onderweg met z’n tweeën en zijn van plan om in oktober te gaan trouwen. Ondertussen helpt Cameron mij volop met mijn project en zijn we nu dus ook bezig met het voorbereiden van de bruiloft en het vinden van nieuwe woonruimte. Tot nu toe heb ik vanuit mijn woonkamer gewerkt maar per eind juni loopt mijn huurcontract af en moet ik dus op zoek naar een nieuw huis én een nieuwe werkplaats. Ik hoop de twee weer te kunnen combineren maar dit keer met een grotere werkplaats aan huis.

d1e0ca44-b550-44c3-9ce0-8820d1181a7a

VERANDERING

Het tweede grote nieuws is dat ZANA van naam gaat veranderen. De nieuwe naam is ‘WONAAM’. In Hindi betekent dat ‘die naam’ maar er zit een verhaal achter hoe deze naam tot stand is gekomen. Je kunt het lezen in de blog. De reden voor de naamsverandering is dat er een ander merk is met de naam ZANA waar we nu steeds meer op beginnen te lijken. In eerste instantie waren onze producten alleen babyartikelen in veelkleurige stoffen maar inmiddels hebben we ons beperkt tot zwart-wit patronen en onze collectie uitgebreid naar Home Decor. De nieuwe naam past helemaal bij deze stijl.

92bc50a5-1081-4da0-acc6-bb4d279bde0f

VISUM

Afgelopen maand waren Cameron en ik voor 3 weken in Nederland en het was heerlijk om weer veel bekende gezichten te zien. De voornaamste reden voor ons bezoek was dat ik een nieuw visum nodig had, en dat is gelukt, ik heb nu een business visum voor maar liefst 5 jaar!! Het was ook gelijk een mooie kans voor Cameron om mijn familie en vrienden te ontmoeten en we hebben genoten van een heerlijke vakantie. Daarnaast hadden we de grote primeur om voor het eerst onze producten te showen en te verkopen, en wat een succes! Zoals de foto hierboven laat zien werden onze designs met open armen ontvangen. Een mooi begin.

Nu ik een business visum voor 5 jaar heb kan ik eindelijk echt beginnen met het opzetten van ‘de business’. De volgende stappen zijn het opzetten van een Private Limited, het bouwen van de webshop, het vinden van een goede ruimte om de werkplaats op te zetten (bij voorkeur aan huis), en het aannemen van 2 of 3 meiden om de productie mee te beginnen.

bc488cd1-e084-4701-a6f2-02e52135a0f2

Support nodig!

WONAAM is een zogenaamde lean start-up. Dat betekent dat ik klein begin met beperkte financiële risico’s, maar zodra ik heb bewezen dat er een markt is voor WONAAM-producten, dan moet het bedrijf snel groeien. Desalniettemin heb ik voor het eerste 1,5 jaar zo’n €30.000,- nodig. Met name voor het aanschaffen van naaimachines, opzetten van een webshop, salaris voor de dames en mijn eigen onderhoud. Op dit moment heb ik nog ongeveer €10.000 nodig. Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen maar er is dus ook nog een lange weg te gaan! Op mijn website en onderaan deze nieuwsbrief kun je lezen hoe je WONAAM financieel kan ondersteunen. Mocht je interesse hebben om het hele businessplan in te zien, neem dan even contact met mij op!