Joanne in Kameroen, April 2016

Page-1-Image-1Hoi!

Inmiddels ben ik alweer 4,5 maand in Kameroen! Het is hectisch geweest, vooral t.a.v. mijn huis in Amsterdam. De toestemming om te verhuren is uiteindelijk per 1 maart gekomen. Net op tijd! Ik heb op het punt gestaan om de handdoek in de ring te gooien en terug te komen. Diezelfde dag ging ik hardlopen en kwam er heel sterk een gedachte naar boven: ‘Is anything too big for me?’ (or too difficult?) Ik ging het later opzoeken in de bijbel en het blijkt op twee plaatsen te staan: Genesis 18:14 en Jeremia 32:27: ‘Is anything too difficult for the Lord?’ Het gaf me vertrouwen en vrede dat het goed zou komen. Ja God leeft en spreekt!
En het is goedgekomen!

Mijn appartement in Amsterdam

Afgelopen week heb ik mijn huis verkocht! En wel per 1 december, precies zoals ik wilde. Hier ben ik erg blij mee. Met grote dank aan iedereen die me in dit alles gesteund hebben, zowel mentaal als qua gebed: mijn gebedsmakkers van Oase (smile) en praktisch, met als grote uitschieter, Monique mijn schoonzus. Zonder haar had ‘t allemaal niet gekund. Ze heeft echt bereveel gedaan voor me. En dat doet ze nog steeds!

Hier koop ik mijn eten in Kameroen

Dit vind ik leuk om te laten zien: 2 foto’s van dames die hier in Bamkekaai (de wijk van Banso waar ik woon) hun stalletje hebben. Ik koop regelmatig divers eten bij ze. Ze waren apetrots om op de foto te mogen, als dank heb ik ze een afdruk gegeven!

Page-1-Image-2

Page-1-Image-3

Mijn werk en contacten in Kameroen

Page-2-Image-4Qua werk en contacten hier gaat het goed. Het lesgeven in mei over ‘luisteren naar de stem van God’ is spannend. Ik ben mijzelf nog aan het voorbereiden.

Op mijn werk ben pas begonnen hier op LAP met: ‘check your numbers’. Het meten van de bloeddruk, gewicht en lengte (BMI). En vervolgens advies te geven als bloeddruk of BMI te hoog is. Ik vind het 1-op-1 contact heel erg leuk, de mensen zijn heel open en daar geniet ik van. Ik blijf dit 1 keer in de maand doen. Volgende keer ga ik samenwerken met de diëtiste Antoinette. Ik kijk daar erg naar uit.

Infectiepreventie is ook in ontwikkeling. Hierbij een foto van 2 dames van LAP die oa werken in de schoonmaak. Ze hebben net huishoudhandschoenen gekregen in het kader van de infectiepreventie! Ze waren er erg blij mee. Al met al ben ik erg op mijn plek hier!

Met vriendelijke groet, Joanne

Als je vragen, bedenkingen, opmerkingen of tips hebt (op wat voor vlak dan ook) vraag/zeg het gerust!