Chennai Overstroming

Chennai: People wade through flood waters  in rain-hit Chennai on Thursday. PTI Photo (PTI12_3_2015_000383B)

Hallo allemaal,

Hier een bericht van Tamar en Jonner Kerrigan die met hun organisatie Hearts in Motion, werken onder de straatkinderen in Chennai,India:

Chennai heeft te kampen gehad met de heftigste monsoon in over 100 jaar. In de laatste paar weken heeft het water niveau op vele plekken de eerst verdieping bereikt. Electriciteit is sporadies, levensmiddelen zijn er haast  niet en het is erg moeilijk om zelfs de kleinste afstanden te reizen.

De overstroming van rivieren en het riool heeft tot een noodtoestand in Chennai geleid. Het leger heeft mensen per helicopter van de daken van hun huizen moeten redden. Op het moment wordt het dodental op 700 geschat, maar er zijn nog vele mensen die worden vermist.

chennai-gallery-6De kinderen in de shelter zijn allemaal veilig. Ze wonen nu op de 2e en 3e verdieping van het huis, zonder electriciteit proberen ze het met wat kaarsen en een kleine voorraad eten te redden. Ze hebben gelukkig de meeste spullen naar boven kunnen verhuizen.

De eerste verdieping van Freddy en Daisy’s (onze partners) eigen huis is complete onder water komen te staan. Nu het waterpeil wat begint te zakken zijn ze afgelopen zaterdag voor het eerst weer in hun huis geweest. Bijna alles wat ze hadden moesten ze weggooien, inclusief hun washmachine, koelkast, bedden en persoonlijke photo’s en dergelijke. Het is een moeilijke tijd voor hen. Maar ze voelen zich gezegend dat ze nog allemaal in leven en gezond zijn.

De situatie voor de mensen die op de straat leven en in de sloppenwijk is erg moeilijk geworden. De meeste van hen worden nu opgevangen in scholen of regerings gebouwen. De sloppenwijken die aan de rand van de rivieren gebouwd waren zijn allemaal weggespoeld, het dodental is hier dan ook groot.

Jonner en ikzelf gaan 10 Januari weer naar Chennai en hopen wat te kunnen helpen. Als U graag ook zou willen helpen neem dan graag contact op met ons: tamar.kerrigan@gmail.com.

De directe noden op dit moment zijn:

Sloppenwijk en de mensen op de straat:

Bid alstublieft voor een effectieve en supportvolle rol van de regering. Bescherming tegen ziekte en honger voor de zwakkeren , met name de kinderen. Voor onze partner kerk ‘’New Life’’ die een critieke rol spelen hierin.

Kids Shelter:

  • Compleet  nieuwe electra voor de shelter@ 700euro
  • 5 nieuwe houten deuren @ 95 euro per deur
  • 6 nieuwe ramen @ 55 per raam
  • Een tweede hands ministry brommer @ 800euro

Freddy en Daisy’s Huis:

  • 2 Mattrassen @ 120 per stuk en een koelkast en wasmachine.

Dank u voor al u support tot nu toe en houdt alstublieft de mensen in Chennai in uw gebeden.

Blessings en bedankt!

Jonner and Tamar Kerrigan

U kunt geld overmaken op:

Stichting Support
Te Heemstede onder vermelding van HIM PCC-overstrooming.
Bank number: 59.73.77.367
IBAN number: NL82ABNA0597377367
BIC Code: ABNANL2A