Corrie Ockhuysen – September 2015

Heleninha in AsdQueridos amigos e família,

Heleninha en ik zijn weer terug in Mozambique, na een ontzettend leuke tijd in Nederland en Zwitserland.   Daarna ben ik nog een week in Pemba geweest, voor de Global Team Meetings van Iris Ministries. Behalve dat het  vakantie was en gezellig om zoveel mensen weer te zien, en heerlijk was om in de natuur te zijn, heeft God ook  gesproken. Hij sprak over groei en stroomversnelling. En het leuke is, dat er inderdaad ook ineens van alles  gebeurt:

  • Zo is er eindelijk (hoelang en hoeveel mensen hebben daar niet voor gebeden) een zendelinge bijgekomen, Thalita Ramos, uit Brazilie, 21 jaar oud. Ze komt tenminste voor een half jaar en heeft een hart voor evangelisatie en kinderen.
  • Zo wordt opeens mijn huisje helemaal gerenoveerd. Een Zuid Afrikaanse vrouw, zelf ernstig ziek, heeft het initiatief genomen en nu wordt alles aangepakt. Ze begonnen met het lekkende dak, en toen zagen ze het verrotte hout, en toen de deuren en het ruimtegebrek, enz, enz, In de volgende brief het resultaat. Of kom een keertje langs om het met eigen ogen te zien ☺. Het wordt echt mooi
  • Zo liggen er nu concrete plannen voor het meisjeshuis, ook een gebedsverhoring na jaren. Het wordt een huisje op ons terrein voor 12 oudere meisjes.
  • En zo wordt er volgende week hoogstwaarschijnlijk een stuk grond gekocht in “Stevel”, voor een nieuwe gemeente
  • En zo gaan we beginnen met evangelisatie in het nieuwe Ziekenhuis in Matola.
  • En zo gaat de water toren er nu echt komen. We hebben er bijna een jaar op gewacht: een watertank zo hoog dat het water er met kracht uitkomt. Dan zullen onze douches ook genoeg waterdruk hebben om te functioneren. Einde voor de “bucket showers?” Wie weet krijgen we ook nog een keer een boiler voor heet water douches ☺. We geloven ook dat de verbeteringen in het natuurlijke symbool staan voor het geestelijke. Dus meer levend water, zodat we meer en meer de waarheid uit Jesaja 43: 18 zullen zien: “Zie, Ik maak iets nieuws, nu zal het uitspruiten” (las ik vanochtend)

mijn huisje.... Thalita Oma geworden ? ☺ Oma geworden ? ☺

Twee schattige baby meisjes. Amelia en Beatriz hebben allebei een baby. Amelia woont nu bij Cristina, de groepsleidster die als een moeder voor haar is. Cristina helpt Amelia bij de verzorging. De baby was te vroeg geboren, waarschijnlijk met 7 maanden, en 2 kilo, maar groeit goed.

Beatriz’ baby kwam vorige week, en is 3 kilo. Beatriz woont weer bij de vader van de baby. Bid voor Joaquim dat hij God mag leren kennen en dat zijn leven zal veranderen.

Blijf ook bidden voor de toekomst van onze oudere jongens. Betinho, Benedito, Hipolito en anderen, dat God de juiste deuren zal openen. In Nederland kreeg iemand een beeld dat onze oudere jongens vrucht zouden brengen in ons werk. Daar houd ik me aan vast, i.p.v. me zorgen te maken over hun toekomst…

Opnieuw hartelijk dank voor elke vorm van betrokkenheid bij ons werk!

Corrie en 

IMG_3135