Corrie Ockhuysen – April 2015

Queridos amigos e família,

In Ezechiel 47 wordt geschreven over de tempelbeek, levend water dat alles gezond maakt, en alle levende wezens die er wemelen zullen leven… en de bomen langs de beek zullen elke maand vrucht dragen, omdat hun water uit het heiligdom komt; hun vruchten zullen tot spijze zijn enhun loof tot geneesmiddel. Dat willen we liever dan wat dan ook. Mijn wens is dat die beek bij ons voller en voller wordt, en dat de kinderen erin zwemmen zullen.

Het is inmiddels weer april. Ik kan weer een spijkerbroek en gympen met sokken aan. En dat voelt zo goed. De hitte is voorbij en ik loop echt twee keer zo snel. We hebben weer een paar nieuwe kinderen. Tatiana, 6 jaar, HIV+. Ze heeft een moeder, maar die is erg verward. Ook hebben we Tino, erbij gekregen, ook 6 jaar. Zijn moeder is niet lang geleden overleden, en wie de vader is, daar heb ik zo mijn ideeen over, maar dat hou ik nog even voor mezelf ☺.

We hebben 5 intensieve en heel leuke dagen gehad met een team van God’s Embassy. Een conferentie met de kerk gehad, een getuigenis van Jan Jacob gehoord waar onze kinderen stil van waren, bevrijdingsgebed voor een aantal kinderen en jongeren, (met name Vusi Paulo is daar erg door veranderd) en ook nog naar het strand geweest en naar Zmpeto, en Marieke heeft een kip geslacht. Wat kan je veel doen in 5 dagen

Heleninha en ik komen naar Nederland, van 24 juni tot 29 juli en daar hebben we veel zin in. Dit keer gaan we wat meer vakantie houden, een week in Zwitserland en misschien een week in Belgie.  We zoeken nog een verblijfplaats in Amsterdam   voor de laatste weken,  bijv.  een huis van een familie die op vakantie is, ofzo. We kunnen ook heel goed op poezen en honden passen.

Kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen….Ook al wonen een aantal van onze jongeren al niet meer bij ons, het betekent niet, dat ze ons niet meer nodig hebben. Benedito woont bij familie, maar we zijn al een tijd bezig om een eigen huisje voor hem te bouwen. Hij heeft geen werk. Nelia woont op dit moment in een huurhuisje (eigenlijk een kamer) vlak achter ons, en zit nog niet echt lekker in  haar vel. Gelukkig gaat het goed met haar op school. Beatriz woont nu bij haar moeder  en heeft  ons ook nog hard nodig.  We vragen urgent gebed voor Amelia Adelaide, bijna 16 jaar. Zij woont nog bij ons maar is 3 maanden zwanger. We hadden het zo graag anders gezien. Bid dat haar vriend (een heel stuk ouder) tot geloof zal komen, en dat God Zelf laten zien wat de juiste oplossing is.  De Bijbelse volgorde van eerst een vriend, dan trouwen en dan een baby, komt hier helaas maar weinig voor, ook bij Christenen. Voor de tijd dat ze nog bij ons woont, willen we wel duidelijk zijn, maar niet hard. We willen haar niet kwijt, en ook niet dat ze God vaarwel zegt door deze situatie.

Nieuwtjes:

  • Opeens hebben we  een nieuw speeltuintje hier, gedoneerd door een familie uit Amerika
  • Mateus, onze baby, is geadopteerd door een leuk stel hier in Maputo. Hij heeft het goed bij hen.
  • Eind van deze week gaan we onze nieuwe auto ophalen, een Toyota minibus, met 15 zitplaatsen, ook gedoneerd.
  • ik heb een nieuw email adres: Corrie.moz@gmail.com

Gebedspunten.

  • Meer hulp, meer zendelingen
  • Een dorm voor de oudere meiden, die is er nog steeds niet, omdat we voorrang gegeven hebben aan een nieuwe auto
  • Goede begeleiding voor de oudere kinderen en voor diegenen die al niet meer bij ons wonen.

Opnieuw hartelijk dank voor elke vorm van betrokkenheid bij ons werk!

Corrie en