Renske’s update, november 2014

Lieve Vrienden,

Het einde van het jaar is in zicht! In Zuid-Afrika voelt dat altijd wat anders dan in Nederland omdat:

  • Het hier nu steeds warmer wordt i.p.v. kouder.
  • Kinderen nu hun lange zomervakantie krijgen en volgend jaar naar een nieuwe klas gaan.
  • De wereld lijkt stil te staan voor een paar weken; bedrijven en organisaties sluiten hun deuren voor twee of meerdere weken.

Soul Action werk

De individuele coaching bij Ethembeni is weer van start gegaan. Ik coach elke drie weken zo’n 5 mensen. Dat zijn intensieve dagen voor mij, maar ik geloof dat het deze mensen helpt hun persoonlijke en werk doelen te behalen en groei en ontwikkeling te zien in hun werk en hun zelf.
Inmiddels heb ik ook de Results Life Coaching cursus afgesloten met een goed resultaat (opluchting!) – ik merk dat ik een aantal van hun principes, methoden en processen goed kan gebruiken in mijn coaching bij Ethembeni & in gesprekken met mensen in het dagelijks leven.
De NPO Know How cursus was ook dit jaar weer een succes! Dit waren vier volle dagen over verschillende onderwerpen: faciliteren, fundraising, bestuur van non-profit organisaties en enterprise development (hoe je als non-profit mensen kunt helpen eigen bedrijfjes op te starten). Meer info op: http://www.soulaction.co.za/npo-know-how-series/

Inmiddels ben ik bezig de eerste trainingen voor 2015 te plannen, met een leiderschapsontwikkelings cursus, individuele coaching, project management cursus en een verniewde NPO Know how cursus. Er is genoeg te doen! Maar ik ervaar wel dat ik wijsheid nodig heb m.b.t. hoe ik mijn tijd indeel en ook tijd vrij laat zodat God nieuwe inspiratie kan geven en nieuwe mensen op mijn weg kan brengen!

Blijf op de hoogte van mijn werk via SoulAction via Facebook: https://www.facebook.com/soulaction

BabyCastle luiers

Ik mag terugkijken op een hele successvolle periode. Ik hoop dat over een paar maanden we er wat inkomen uit kunnen halen (nu is het voorraad opbouwen, investeren en financieel reserve opbouwen). Ook ben ik nog steeds bezig om met verschillende organisaties te kijken hoe zij vrouwen in hun townships kunnen helpen een inkomen te verdienen door het verkopen van deze wasbare luiers. Ik ben ook zeer recent een samenwerking met Sue Barnes begonnen. Sue heeft een project waarin zij wasbaar maandverband weggeeft aan meiden uit de township die vaak wel 5 dagen school miste wanneer zij hun menstruatie hadden, omdat ze geen geld hebben om maandverband te kopen. Sue is nu bezig om haar product ook te verkopen in de townships via vrouwen zonder inkomen. Onze twee producten sluiten goed bij elkaar aan, dus gaan we proberen samen hier werk van te maken!

Familie nieuwtjes

In oktober verraste mijn vader mij met een bezoek – een geweldig verjaardagskado! Hij kwam zomaar onaangekondigd aanzetten! Steve, die toen toevallig in Australie was voor zijn werk, wist ervan en had georganiseerd dat hij een lift van het vliegveld naar ons huis had. Ik wist niet wat ik zag toen ik hem in de huiskamer zag staan! We hebben genoten van onze tijd samen en ook de kinderen vonden Opa al na vijf minuten helemaal geweldig!

We zien uit naar het bezoek van mijn ouders, Christian & schoolvriend Roy vanaf 20 december tot 10 januari. We hebben zin om samen Kerst te vieren en hopelijk te genieten van het mooie weer.

Ook heb ik inmiddels mijn visum ontvangen – bedankt voor jullie gebed hiervoor! Nu begint het process om een permanente verblijfsvergunning te krijgen. De meeste mensen huren hier een advocaat of immigratie agent voor in, maar wij hebben daar op het moment geen financien voor dus gaan het zelf proberen te regelen. Een hele papierwinkel!

Ons gezin

Inmiddels ben ik alweer zo’n 2 maand aan ijzer-pillen, mijn ijzergehalte was weer heel erg laag. In eerste instantie kreeg ik een infuus en nu ben ik aan de tabletten – ik voel me al beter gelukkig! In januari laat ik weer bloed testen. Steve heeft ook zin in een paar dagen vrij rondom kerst – hij heeft een erg drukke periode achter de rug. Een hoogtepunt was zijn trip naar Australie! Op dit moment zijn we druk met de afronding van het schooljaar; kerstvieringen (Elizabeth is een engel!) en concerten, feestjes, etc. Elizabeth heeft zin in de vakantie: het bezoek van Opa & Oma & Chris, en lekker veel zwemmen! Thomas is in een wat onzekere fase, niet alleen willen slapen, verlatings- angst, etc. We hopen en bidden dat hij hier goed doorheen zal komen. Wel vinden we het daardoor nog wat lastig een beslissing te maken m.b.t. tot speelzaal / creche voor volgend jaar. We kijken het de komende twee maanden aan en beslissen in februari.

Gebedspunten:

  • Veiligheid & Gezondheid
  • Wijsheid in het opvoeden van onze kinderen
  • Thomas: geen angst meer
  • Wijsheid voor werkplanning 2015

Liefs, Renske & Steve Elizabeth & Thomas