H&H Update – Hugo en Hanneke van Driel, februari 2014

Het is alweer een half jaar geleden dat jullie onze laatste nieuwsbrief ontvingen. Dit betekent niet dat er geen nieuws is . Er gebeurt zoveel dat er weinig tijd is om het te schrijven :-). Bij deze toch een paar highlights:

NEDERLAND. In November gingen we met een 7-koppig team uit onze gemeente naar Arnhem, waar we een weekend conferentie hielden in gemeente ‘De Vluchtheuvel’. Het was een heel goed weekend waarin we sterk Gods aanwezigheid ervaarden. Voor mij (Hanneke) was dit een speciale gelegenheid omdat het de gemeente is, waar ik als tiener kwam en waarmee door de jaren heen een goed contact was. Het feit dat drie van mijn teamgenoten uit Mongolie ook deelnamen aan de conferentie, maakte het helemaal bijzonder. De ‘Yaptonezen’ vonden Nederland leuk en vriendelijk en zijn geinteresseerd in meer van dergelijke bezoeken.

BOEK! Mijn tweede boek ‘GODS STEM HOREN’ is af en wordt deze maand gepubliceerd!

Om dit te vieren en omdat ik mijn vrienden in Nederland graag wil zien, ben ik van plan een VRIENDENAVOND te houden op zondag 23 maart a.s. van 19.00 tot 22.00 in de Hught in Rhenen. Drankje en hapje, bijkletsen en het boek. Kun je z.s.m. laten weten of je kan komen? Ik wil deze locatie alleen reserveren als er genoeg animo is.
PS. Op die avond kun je zien welke kleur de achterkant van het boek uiteindelijk heeft gekregen :-).

Een reis door Nepal 

Van 12 tot 25 februari waren we met een team in Nepal. Katie was mee en nog 4 andere jonge mensen, een heel leuk en enthousiast team. We bezochten het weeshuis in Kathmandu, waarbij Hugo en de gemeente al jaren betrokken zijn. Daarna reisden we naar Pokhara en Chitwan, berg- en junglegebied, waar we kleine gemeentes en scholen bezochten . Een paar zeer arme scholen en gemeentes konden we materiele hulp toezeggen. We hielden bijeenkomsten en ‘conferenties’ (dat zijn gewoon langere bijeenkomsten, waar we worden aangekondigd als ‘pastor Hugo en Hanneke van Driel’). De bijeenskomsten vonden plaats op de aarden vloeren van eenvoudige gebouwtjes of buiten, onder de bomen. Christenen, boedisten en hindu’s kwamen. Sommigen van hen hadden een hele dag gelopen om de meetings te kunnen bijwonen.

We baden voor talloze mensen en zagen hoe God hen aanraakte. Bekering en bevrijding vonden plaats en ook genezingen, zoals we achteraf per telefoon kregen te horen. God is geweldig! Ons teamgenoot Jack, die goed is in breakdancing en jongleren, had altijd grote groepen kinderen om zich heen. Ook de andere teamleden waren moedig en deden nieuwe ervaring op in spreken, bidden voor zieken enzovoorts. Na heel wat reisuren over hobbelige wegen, 127 haarspelbochten, borden vol curry, 6 gemeentes, 5 scholen, 9 hotels en een rit op de rug van een chagarijnige olifant kunnen we zeggen: een fantastische tijd en waarschijnlijk niet ons laatste bezoek aan Nepal. Dank aan degenen die aan deze reis hebben bijgedragen door gebed en/of praktische ondersteuning. Het was een goede investering.

Download de complete nieuwsbrief voor een foto-impressie van Nepal

Verder plannen: Van 22 Maart tot 25 April zijn we weer druk op de GASTON FARM. Onze zwager Gerald opent zijn boerderij een maand voor het publiek . Dagelijks kunnen honderden mensen lammetjes geboren zien worden, kuikenjes vasthouden, tractor ritjes maken en burgers eten, waarvan de opbrengst naar zendingsprojecten gaat. Gemeenteleden zijn vrijwilligers. Hard werken maar veel plezier, goede contacten en gesprekken. nieuwe mensen die een Alpha cursus gaan doen en grote bedragen voor Nepal, Mongolie en Zuid-Afrika. Met Pasen krijgen we ondersteuning van 30 mensen uit de gemeente in Arnhem!! Meer info op de website van Gaston farm.

In mijn volgende brief zal ik meer vertellen over Henti. Het gaat daar goed!

Wij wensen jullie een heerlijk voorjaar en…GET READY FOR THE BIG WAVE!!:-)

Hartelijke groet uit voorjaarsachtig Yapton,

Hugo en Hanneke