Een aangrijpende dag

Door: Anneke

Lieve mensen,

Wat een dag vandaag! Vanmorgen zijnde gaan kijken in het baby rescue centrum, Cradle of Love. We zijn opgehaald bij onze lodge na een heerlijk Tanzaniaans ontbijt met veel fruit. Na een half uur rijden reden we het terrein op van het project. Een mooi project waar we een warm welkom kregen. Eerst een rondleiding, er zijn verschillende blijven waar de kinderen op leeftijd ingedeeld zijn. Van hele kleine babies, prematuren tot aan kinderen van 2 jaar zo ongeveer. Allemaal met een heftig verhaal dat maakt het ook best moeilijk. Er zijner veel waarvan hun moeder is overleden kort na de bevalling of ze zijn ergens achtergelaten, opstaat of in het ziekenhuis. Er wordt goed gekeken en onderzocht door een social worker of het mogelijk is om bij familie op te groeien voor een kindje, en veel worden worden beschikbaar gesteld voor adoptie. Het is aangrijpend en indrukwekkend. De peutertjes kwamen al naar ons toegerend, armpjes omhoog. Tja wat doe je dan?
Het echtpaar dat hier de leiding heeft is reuze dankbaar voor onze komst en dat we ons best gedaan hebben om donaties te verzamelen voor dit project. Alle gevers bijdeze nogmaals vel dank, dankzij jullie kunnen we de donatie geven. Om hun dankbaarheid te laten zien gaan we met de kleuters een verf werk maken met hun handjes en voetjes erop en onze namen. Dit kunstwerk komt te hangen in het huis. Het wordt een heerlijk kliederboel, de peuters doen ook mee, leuk hoor die kwastjes 😉 en de verf smaakte ook lekker 🙂

Ron had speciaal een tas vol speelgoed en kleertjes mee die mochten worden uitgedeeld. Het was een prachtig gezicht. Tas op de grond alle kindertjes eromheen die gretig vanalles uit de tas haalden. Sommigen gingen zelfs in de tas zitten!! Dankbaar en blij werd alles in ontvangst genomen.

We hebben ook officieel een cheque overhandigd van een deel van ons sponsorgeld! ook weer een mooi moment. Nu weten we waarvoor we de berg op gaan! Het komt veel meer binnen nu we echt gezien hebben waarom het gaat.
Met een lach en een traan nemen we alles in ons op en vertrekken we weer.

Nancy gaat de komende week vrijwilligerswerk doen bij cracle of love en is blij er nu al even geweest te zijn. Dat geeft zichtbaar rust.

We lunchen op een mooie plek in Arusha en laten de indrukken zakken. Het is fijn om te kunnen delen in de groep wat ons raakt en we lachen ook wat af met elkaar.

Eenmaal terug in de lodge, is de hoofdgids eral. We krijgen een uitgebreide voorlichting over de komende dagen. De eerste bodycheck wordt gedaan en belangrijke gezondheids zaken worden opgeschreven. Het geeft vertrouwen en we krijgen steeds meer zin om nu toch echt aan de tocht te gaan beklimmen.
Onze uitrusting wordt goed gecontroleerd, sommigen moeten nog wat spullen bijhuren, maar ook dat komt goed.

We diner nog heerlijk met elkaar en om 9 uur komt de taxi voor Nancy, zij zal logeren bij Rhoda, een Doingoood medewerker hier in Tanzania, waar ook andere vrijwilligers verblijven. We nemen afscheid van haar en het voelt raar. We zijn groep en nu vertrekt Nancy. Maar we gaan allemaal bijzondere dingen doen.

Morgen begint het avontuur en….. Wij zijn er klaar voor!