Renske’s update, oktober 2013

Lieve vrienden,
De afgelopen 2.5 maand heb ik niet stilgezeten. Het heeft als een heel drukke periode gevoelt, en heeft me er wel bewust van gemaakt dat het belangrijk is prioriteiten te zetten, en na te denken over wat echt belangrijk is, wat God voor ogen heeft voor de komende tijd, en alleen te doen wat daadwerkelijk impact heeft. Ook de balans vinden tussen werk, gezin en kerk speelt daar in mee voor mij. Ik heb me voorgenomen om de komende maanden meer tijd vrij te maken om strategisch bezig te zijn; met betrekking tot verbeteren van cursus materiaal, planning voor 2014 en de relaties met non-profit organisaties en hun mensen. Hoe ik die tijd ga vinden is mij soms een raadsel… het goede voornemen is er in ieder geval!
Eerst even een overzicht van wat er de afgelopen maanden zoal is gebeurt op het gebied van Training & Coaching.

Non-Profit Know How Course. Dit is een serie van vier cursus dagen over vier onderwerpen: Strategie, Fondswerving, Human Resource Management en Monitoring & Evaluation. De eerste twee dagen hebben we achter de rug en op 22 oktober hebben we de dag over Human Resource Management. Vanuit het SoulAction netwerk was er veel interesse in deze cursus, dus hebben we leuke aantallen mensen gehad, zo tussen de 20-25 mensen. Ik was hoofd-verantwoordelijk voor de trainingen maar heb verschillende Soul Action teamleden en andere ervaringsdeskundigen vanuit de non-profits in Durban erbij betrokken. Op zich een heel leuk process om samen met meerdere mensen na te denken over de inhoud van een trainingsdag, maar uiteindelijk meer werk voor mij om alle inzichten en bijdragen van mensen tot een goed geheel te brengen! De stijl van onze (Soul Action) trainingen is heel participerend, veel discussie, reflectie en creativiteit. De reactie van de deelnemers was overwegend positief, en blijkt dat mensen die werken in de non-profit projecten in Durban behoefte hebben aan dagen waar zij zich uit de dagelijkse beslommeringen van hun project kunnen ontrekken en samen met mensen uit vergelijkbare organisaties na te denken over belangrijke onderwerpen.

De individuele coaching bij Ethembeni loopt nu sinds eind augustus. Twee dagen per maand ben ik daar een dag op kantoor en heb ik individuele afspraken met vijf tot zes medewerkers van Ethembeni. We praten over een grote verscheidenheid aan onderwerpen; waaronder het schrijven van raporten en verhalen over hun werk, planning van projecten, interne en externe communicatie, en interpersoonlijke problemen in teams.Veel Afrikaanse mensen vinden conflict lastig – de meeste blanke mensen trouwens ook, denk ik! – maar binnen de afrikaanse cultuur ligt dat nog even wat lastiger.
Ik vind het erg leuk om tijd met mensen persoonlijk te kunnen hebben en vooral op het gebied van het schrijven van goed gestructureerde raporten en verhalen zie ik al een stuk vooruitgang.
Inmiddels ben ik halverwege de Leadership Development Course met het Youth for Christ KZN team. Elke maand hebben we een ochtend plus lunch met elkaar. Afgelopen vrijdag ging het over team building – hoe ziet een gezond team er uit en hoe ga je om met conflicten en het geven van feedback. Eind augustus was ik voor drie dagen in Pretoria om een cursus van Xpand over teambuilding bij te wonen. Daar heb ik leuke ideeen voor dit onderwerp opgedaan, en ben ook op professioneel gebied, als trainer & coach, geinspireerd door de cursus en andere cursisten. De YFC groep heeft zo’n 15 mensen, er zitten een aantal ‘stillen’ tussen, dus de kunst is elke keer weer hoe ik de groep aan ’t praten en participeren krijg!

In augustus had Soul Action ook haar AGM (Algemene Jaarlijkse Vergadering) voor haar leden en achterban. In de AGM blikten we terug op het vorige financiele jaar (maart 2013 tot februari 2013). Ik heb het boekje dat we over dat jaar hebben geschreven even meegestuurd mocht je er interesse in hebben om te lezen.

Ons gezin
Afgelopen week konden we Elizabeth’s derde verjaardag met vrienden en familie vieren. Wat een feest is een verjaardag voor een klein meisje. We hebben genoten van haar enthousiasme over alle cadeautjes, vriendjes en cupcakes!

Met Thomas gaat ’t ook goed. Hij is wel redelijk veel ziek geweest en daarom heeft de KNO arts besloten om hem volgende week (1 oktober) buisjes in z’n oren te geven. Niet leuk natuurlijk zo’n ingreep bij een kleintje, maar hopelijk zijn we dan af van alle oorontstekingen en antibiotica kuren! Verder begint hij lekker te brabbelen en genieten we van onze ‘cheeky monkey’.

Binnen Steve’s familie zijn we druk met de voorbereidingen van Christy’s trouwerij (Steve’s zus) op 16 november. Elizabeth is bloemenmeisje en ik een van de bruidsmeisjes, dus ik ben bezig met maken van decoraties, een jurk voor Elizabeth en het organiseren van een vrijgezellenfeestje.

Eind augustus konden Steve & ik de trouwerij van een van mijn vriendinnen bijwonen in Kaapstad, en hebben we daarna een paar dagen Kaapstad kunnen verkennen. Hoogtepunten waren dat ik eindelijk de Tafelberg op kon (de vorige twee keren in kaapstad was de berg of omhuld door rook door bosbranden of door mist!) en we bezochten het Nederlandse winkeltje om mijn voorraad hagelslag weer aan te kunnen vullen! Het was de eerste keer dat we zonder kinderen weg waren. Even wennen wel, maar toch erg genoten van onze tijd samen!

Gebedspunten:

  • NPO Know How course – voor twee goede laatste trainingsdagen
  • Individuele coaching bij Ethembeni – groei en doorbraak voor de mensen die ik coach
  • Leadership Development Course bij YFC – groei in het team in openheid, communicatie en resultaten
  • Strategische ontwikkeling en planning van mijn trainingen & coaching binnen het netwerk voor komend jaar
  • Gezondheid & Veiligheid voor ons als gezin

Liefs, Renske & Steve Elizabeth & Thomas