Hugo en Hanneke van Driel, augustus 2013

We hopen dat jullie terugkijken op een heerlijke zomer. Omdat het niet lukt om regelmatig met jullie allemaal in conntact te zijn, blijven we af en toe een update sturen, ditmaal uit Yapton, Engeland!:))

Samen naar Mongolië

In juni gingen Hugo, Ben, Katie en ik (Hanneke) samen naar Mongolie. We waren een paar dagen in Ulan Bator, waar we de conferentie bijwoonden, ter ere van het 20-jarige bestaan van HELP- Mongolia. Daarna reisden we naar Henti waar we een week samen met het team en de gemeenteleden doorbrachten. Het was een heel goede tijd, die ook onze onderlinge band als nieuw gezin sterkte. Na onze week in Henti zei Ben: Nu weet ik wat ik in de toekomst wil gaan doen! Zoiets als dit, dat lijkt me fantastisch! Ook Katie had nog wel langer in Henti willen blijven.
Ben heeft een mooi filmpje gemaakt:

Met het team gaat het goed en het was heerlijk om iedereen weer te zien. Oogi kampt wel met gezondheidsproblemen, hij heeft diabetis en moet zijn dieet radicaal omstellen. Dat is echt een uitdaging voor iemand die van jongs van aan heeft geleerd te overleven door stug door te gaan. Oogi heeft een groot, warm hart en een geweldige roeping.  Bid dat God hem zegent en beschermt en hij zijn ‘race’ helemaal kan uitlopen.

Gestoofde geit

Tijdens een bezoek aan een nomadenfamilie werd er spontaan een geit aangesleept (zie foto), voor een feestelijke maaltijd. Ik wist de gastheer te overtuigen het dier weer vrij te laten omdat we niet genoeg tijd hadden voor dit ritueel. De volgende morgen rende deze geit ineens over ons terrein, achtervolgt door de teamleden. Ze hadden het dier gekocht om ons alsnog te trakteren. Dat werd dus een picnick aan de rivier.

OUTREACH IN YAPTON. Eind Juli was Hugo druk met Holiday Club, een jaarlijks event voor kinderen in een grote tent midden in ons dorp. Dagelijks kwamen er rond de 150 kinderen, de meesten uit niet-christelijke gezinnen, die enthousiast meededen aan een superleuk programma waarbij alles om het evangelie draaide. Ik kreeg elke ochtend telefoontjes van ouders die vroegen of ze hun kind ook mochten brengen. Tuya, die in Mongolie lang bij me woonde, is deze maand ook hier en draaide mee in het programma. Voor haar als kinder- en jeugd-leidster in Henti een heel goede ervaring. Voor de ouders en voorbijgangers was er koffie en er werd een middag voor bejaarden georganiseerd en een mannen-ontbijt met voormalig voetbalster Linvoy. Hierbij waren wel 40 mannen uit het dorp te gast. We sloten de week af met een weekend met Walter en Irene Heidenreich uit Duitsland.De sprekers logeerden bij ons ook dus in dat weekend hadden we, met Tuya erbij, 5 nationaliteiten in huis!!!:))

 

Het is fijn om weer dichter in de buurt van Nederland te zijn. Voor spreekbeurten ben ik (Hanneke) tweemaal kort naar Nederland gekomen. Ik kon daarbij ook mijn moeder en haar man vaker bezoeken dan voorheen het geval was.  De vertaling van mijn boek naar het Engels is in afronding en ik ben bezig met een nieuw boek(je) over het horen van God’s stem.  Dit omdat ik daar heel vaak vragen over krijg. Hugo gaat weer een nieuw seizoen tegemoet met het werk op de scholen en de Alpha cursus. We zien in elke cursus mensen tot geloof komen!

Plannen:

We krijgen steeds weer aanvragen vanuit Nederland voor spreekbeurten. Centrale thema’s zijn aanbidding, zending en Heilige Geest. Mochten jullie interesse hebben in iets gezamelijks, laat het dan weten zodat we zien wat er te combineren valt.
De voor november geplande reis naar Nepal is, om praktische redenen uitgesteld tot begin volgend jaar.
We wensen jullie een heel goede start van het nieuwe seizoen!
Hartelijke groet en blessings☺,

Hugo en Hanneke