Renske’s Update, juli 2013

Lieve vrienden,

We zijn weer thuis in Zuid-Afrika en het is hoog tijd voor een terugblik met wat foto’s van onze tijd in Nederland. Daarna ook even een blik vooruit op wat er de komende tijd staat te gebeuren.

Op Nederlandse bodem

We hebben genoten van onze tijd in Nederland. Fijn om voor vijf weken dicht bij familie en vrienden te kunnen zijn. De kids hebben enorm genoten van Opa & Oma, Christian en de andere ooms, tantes en neefjes & nichtjes. Ook ik vond het heerlijk zo dicht bij familie te zijn en even een tijd van rust in te bouwen voor ons gezinnetje.

Steve was er een kleine twee weken en samen met mijn ouders & broer Chris zijn we nog vier dagen naar Texel geweest, een eiland waar geen van ons ooit was geweest. Leuk zo’n nieuwe ervaring in Nederland!

Ook konden we Thomas eerste stapjes en zijn eerste verjaardag in Nederland vieren.

Tijdens twee ‘meet & greets’, een in Harderwijk en een in Arnhem, vonden we ook de tijd om veel vrienden, geinteresseerden en ondersteuners te kunnen ontmoeten, bedanken en verder te vertellen over mijn werk. Bedankt aan die mensen die hiervoor tijd hebben vrijgemaakt! Heel leuk om iedereen weer te zien en zoveel warmte en hartelijkheid naar ons en mijn werk hier te mogen ervaren. In mijn thuis-kerk Oase Arnhem mocht ik ook nog wat vertellen over mijn werk en de gemeente heeft daarna ook nog voor mij en ons gezin gebeden.

Laptop Actie

Tijds mijn verblijf in Nederland is er 250€ opgehaald voor een nieuwe laptop, mijn oude laptop loopt op z’n laatste beentjes.

Bedankt lieve mensen!!!

En weer terug…

De reis terug ging goed, best pittig, zo in m’n eentje met twee kids. Thuis heb ik even twee dagen de tijd genomen om uit te pakken en weer te settelen. Daarna weer ‘gewoon’ aan het werk, Elizabeth weer naar creche en Thomas bij Patience. Die overstap hebben ze goed gemaakt, al heeft Elizabeth het veel over wanneer Opa, Oma en Chris langs gaan komen.

Ikzelf had wel even een paar moeilijke dagen, toch weer even Nederland en familie loslaten, en je eigen leven hier weer oppakken. Op het moment is ons hele gezin ziek, dus we zitten allemaal aan de antibiotica, heel vervelend, maar hopelijk zijn we er snel allemaal weer bovenop.

Weer op Zuid- Afrikaanse bodem

Vanwege de winter-schoolvakantie is het de laatste paar weken wat rustig met trainingen, maar niettemin heb ik tijd besteed aan het plannen van nieuwe afspraken voor individuele follow-up gesprekken met cursusisten van het afgelopen jaar en vier nieuwe cursussen voorbereid. Even kort op een rijtje wat er zoal op de planning staat voor de komende maanden:

  • 12 juli begint mijn eerste cursus (6 dagen verspreid over 6 maanden), de Leadership Development cursus voor het KZN leiderschapsteam van Youth for Christ. Bidt alsjeblieft voor een goede sfeer, interesse en openheid en voor energie voor mij!
  • Een aantal afspraken met ‘oude’ leadership development cursisten voor een follow up gesprek; eens kijken hoe ze nu in hun leiderschap staan drie maanden na de cursus.
  • Ik begin 5 augustus bij Ethembeni in Howick (90 km hier vandaan) aan een nieuw mentoring / coachingstraject, daar ben ik heel enthousiast over. Ik ga er twee maandagen per maand heen om daar 5 a 6 mensen individueel te coachen op een bepaald gebied waar ze hulp bij nodig hebben, bijv. team leiderschap, faciliteren van trainingen, project management, time management en communicatie. Ik heb daar heel veel zin in, want ik was al langere tijd aan het bidden voor mogelijkheden om individueel mensen te kunnen coachen!
  • Ook bij Ethembeni gaan twee mensen ‘mijn’ Mentoring Journey cursus geven aan een nieuwe groep cursisten en daar begeleid ik hun dan bij.
  • 16 juli heb ik een afspraak bij Paran Ministries, een kerk in downtown Durban voornamelijk voor vluchtelingen vanuit andere Afrikaanse landen (o.a. Congo). Die willen ook een aantal van ‘mijn’ cursussen voor hun staff / vrijwilligers.
  • In Augustus begint een serie van vier trainingen (eentje per maand) voor leiders van non-profits. De serie heet ‘NPO Know How’ en focused op vier onderwerpen: Strategie, Human Resource Management, Raporteren & Evalueren, Fondswerven. Op het moment ben ik bezig experts / sprekers voor deze dagen uit te nodigen en de dagen te plannen.
Gebedspunten
  • Gezondheid voor ons gezin
  • De verschillende cursussen
  • Individuele coachingsgeprekken met oude cursisten & nieuwe mensen bij Ethembeni
  • We hebben een team pauze, omdat twee van onze teamleden voor 5 wkn in de UK zitten, eentje neemt wat vakantie nu en de andere Diane is ziek. Bidt ook voor Diane, ze heeft soort RSI achtige klachten in beide armen. Diane werkt in het Literacy project van SoulAction. 19 Juli zien we elkaar als team weer voor het eerst na ruim 2 twee maanden.

Liefs & Groetjes uit Zuid-Afrika Renske & Steve,
Elizabeth & Thomas