Corrie Ockhuysen – april 2013

Queridos amigos,

Belofte:

“…. en hen veilig doen wonen; zij zullen Mij tot een volk zijn en Ik zal hun tot een God zijn; Ik zal hun één hart en één weg geven, zodat zij Mij vrezen al de dagen, hun en hun kinderen na hen ten goede; Ja, Ik zal een eeuwig verbond met hen sluiten, dat Ik Mij niet van achter hen afwenden zal en dat Ik hun wèl zal doen, en mijn vrees zal Ik in hun hart leggen, zodat zij niet van Mij afwijken; Ik zal Mij over hen verblijden en hun weldoen en Ik zal hen voorgoed in dit land planten met heel mijn hart en heel mijn ziel”    (Jeremia 33: 38 – 41)

Droom:
Een droom is in vervulling aan het gaan. Onze kinderen die gaan uitreiken naar anderen, in gebed, met dans, of voedsel uitdelen. We deden dit allemaal in Jonasse, bij ons kleine kerkje daar, waar de kinderen niet zo bevoordeeld zijn als bij ons in het centrum.  En onze kinderen deden een goeie job onder leiding van Amina. Het deed mijn “moederhart” natuurlijk goed dat Heleninha het zingen leidde en een drama deed. Amina weet de kinderen in beweging te krijgen, en is, temeer na haar tijd in Nederland bij Lighthouse, een zegen voor onze kids. Vanmorgen waren we weer in Jonasse voor zondagsschool, want de kerk daar telt meer kinderen dan volwassenen.  We willen een nieuwe kerk starten in Stevel, een gebied iets buiten Boane, een uur van hier.

Auto:
Dan komt het goed van pas dat we een nieuwe auto krijgen! Morgen gaan we hem ophalen, een Toyota Grand Hiace met ruimte voor veel kinderen, en 4×4.

Veranderingen:
Er zijn nogal wat verschuivingen geweest de laatste tijd. Met pijn in  mijn hart nemen we afscheid van Yudel en Mirtha. Zij gaan een eigen werk beginnen in Boane. Yudel en Mirtha zijn een zegen geweest voor ons op veel terreinen, en ook de kinderen zullen hen missen.
Gelukkig zijn er ook nieuwe mensen bij gekomen, o.a. João Macamo, een soort manager, die gelukkig ook auto rijdt en een aantal nieuwe groepsleiders. Een ervan heeft ook een rijbewijs.
Het project dat we begonnen waren om tiener meisjes / moeders op te vangen zijn we weer gestopt, tenminste voorlopig. Het was jammer dat het niet lukte, maar er is aan de andere kant wel veel meer rust gekomen bij onze kinderen, en ook bij mij…  De sfeer bij onze kinderen is erg goed op dit moment. We hebben veel strijd gehad met malaria, maar emotioneel gaat het goed en ook in hun realtie met God zie ik een verandering ten opzichte van het afgelopen jaar.

Nieuwtjes:

  • Er is een kamer aan mijn huisje gebouwd, voor gasten, dus hoio-hoio (welkom)
  • Er komen teams aan van Zuid Afrika, Trin, Lighthouse, en “Vaderhart” samen met “Stop Poverty”.
  • Er zijn weer een aantal nieuwe kinderen bijgekomen, o.a. Rosita, een schatje van 12 jaar, en erg hongerig naar alles wat met God te maken heeft. Ze had iets op TV gezien met de stal van Bethlehem. Dus ze vroeg me of Jezus inderdaad als geitje geboren was, en toen later mens werd….Over groot geloof gesproken….
  • Je kunt ons nu ook vinden op facebook: mama Cor
  • Mama Helena woont nu vlakbij ons, in een huurhuis, het is heerlijk dat ze nu steeds in de buurt is.
  • Met 46 kinderen zijn we naar het strand geweest, ik zal maar niet zeggen hoe vol het busje (chapa) zat, maar het was een heerlijke dag, en geen kind heeft een schrammetje opgelopen, ondanks al het glas op het strand.

Gebedspunten:

  • Met Vasco gaat het langzaam aan steeds beter, na een ontsteking aan het bot in zijn scheenbeen, maar hij is nog steeds erg mager.
  • Voor Macamo, de nieuwe manager, dat hij met plezier bij ons zal werken,
  • Voor de kerk in Chinonanquila, waar zoveel verwarring is op het moment, dat we er even geen diensten houden.
  • Voor de nieuwe kerk in Stevel

Hello everybody,
I am Helena, now I am young. I will be 14 years  and I like to speak English. I like to be a model and to dance. I send you this picture so that you will not forget me. Lots of blessings and love, Helen

 

Zoals altijd hartelijk bedankt voor alle hulp, gebeden en vriendschap,
Corrie en Heleninha