Update Paul en Elisabeth van’t Hoff (Jabez-Ministries) april 2013

We zijn nu 3 maanden onderweg dus tijd voor een update van ons. Onze visie is om de westkust van Madagaskar te bereiken met het koninkrijk van God. Niet alleen om mensen tot geloof te brengen maar om de waarden en principes van het koninkrijk van God te stabiliseren. Langs de westkust zijn geen goede wegen en ieder jaar komt hier een reeks cyclonen langs die heel wat schade aanrichten. Ook zijn er heel veel bewoonde eilandjes langs de kustlijn, de enige manier om ergens te komen is dus per boot. Madagaskar is een eiland meer dan 15x zo groot als Nederland met naar schatting zo’n 28 miljoen inwoners en 80% van de mensen leven van minder dan € 1,50 per dag. Maar hoe is zo’n immens groot gebied te bereiken? In 2007 en 2008 heeft Paul geholpen met de bouw van een catamaran in Zuid-Afrika. Momenteel is deze in Tulear – Madagaskar. Daarna is de visie gaan groeien; We zijn dit jaar druk bezig met het opzetten van de Ocean – Masters Bijbelschool in Jeffrey’s Bay  Zuid-Afrika. Deze school is aangesloten bij church of the nations. Wij staan dit jaar aan het begin van een grote visie om volgend jaar te beginnen en verder te gaan om schippers op te leiden, hen Bijbels onderwijs te geven, om boten te bouwen, en met deze studenten de westkust van Madagaskar en de eilanden te bereiken.
Momenteel zijn we zelf een aantal lessen aan het volgen die de studenten volgend jaar zullen krijgen. En Paul is druk bezig om wat kleine zeilboten te bouwen zodat de studenten kunnen gaan leren zeilen. Elisabeth overziet de bestellingen van al het eten voor de scholen. Tussendoor proberen we alle dingen te regelen die komen kijken bij het opzetten van een nieuwe school; websites, promotie, licenties, gereedschappen, aanmeldingsformulieren etc. etc.

Aanstaande Juni – Juli gaan we naar Madagaskar met de mensen waar we hier in Zuid – Afrika mee samen werken. We zeilen de boot van Tulear naar het noorden, naar Nosy – Be om daar in de toekomst meer werk te gaan verrichten en een basis op te zetten.
Alle hulp in gebed en in de praktijk is welkom!

Blessings !!

Paul en Elisabeth van’t Hoff