Update 27 – September 2012

Lieve vrienden,

Thomas is inmiddels alweer 3,5 maand en Elizabeth wordt dit weekend 2 jaar!

Allereerst even een familie update… We genieten erg van Thomas, het is zo’n vrolijk mannetje en heel gemakkelijk. Sinds een maand slaapt hij door—je hoort hem niet eens ‘s nachts. Heerlijk om weer een goede nachtrust te hebben, bij Elizabeth duurde dat 1,5 jaar; dus we wisten niet wat we meemaakten! Elizabeth gaat sinds een maand twee ochtendjes naar ‘school’, een kleine crèche met zo’n 10 kindjes in haar groep. Al na vier ochtenden was ze helemaal gewend, kende ze alle namen van de kinderen en moet ik haar van het klimrek plukken als ik haar kom ophalen aan het eind van de ochtend. Ze was wel toe aan wat stimulans en contact met andere kinderen. We hebben haar verjaardag met Steve’s familie gevierd in de Drakensbergen en het weekend daarna met wat van haar vriendjes—meer de kinderen van onze vrienden—‘t was een gezellig Nijntje-feestje!

Ook met Steve gaat alles goed. Hij is druk met z’n werk als sales & marketing manager. En in z’n vrije tijd fietst hij veel (in z’n Nederlands Oranje Shirt!) en sinds kort slaat hij ook een balletje golf zo nu en dan.
In mijn vrije tijd naai ik zo af en toe. Ik ben op het moment bezig een tafel tent te naaien voor Elizabeth’s verjaardag. En ik begin het ook steeds leuker te vinden om me met de tuin bezig te houden, ben o.a. een klein kruiden- en groente tuintje begonnen. De eerste cherry tomaatjes zijn al te zien!

Training & Coaching
Sinds begin September ben ik ook weer aan het werk. Voor Ethembeni, een organisatie waar ik eerder de leiderschapsontwikkelingscursus gaf, geef ik nu een training over mentoring. Vijftien van hun stafleden doen hier aan mee. We hebben drie ochtenden gehad waarin we een stukje theorie over mentoring hebben behandeld, o.a. de verschillende mentoring types, zoals coach, counselor, onderwijzer, sponsor. Zij gaan nu allemaal over de komende periode van zes maanden één persoon mentoren. Begin oktober gaan we twee dagen weg als grote groep. De meeste mentorees zijn vrij jong, tussen de 18-25 en nog op de middelbare school of werkeloos. De visie achter de mentoring journey is om deze mensen een kans te geven hun talenten, roeping en  potentieel te ontdekken en hen te helpen met de eerste stappen om hun doelen te behalen.
Na die eerste twee dagen is het de bedoeling dat de mentoren elke week met hun mentoree afspreken en samen werken aan het behalen van doelstellingen. Ik ontmoet de mentoren dan één keer per maand voor feedback en verdere ontwikkeling. Ik ben erg enthousiast over deze cursus omdat ik geloof in mentoring en uit eigen ervaring weet hoe belangrijk het is om mensen te hebben die je ‘op weg helpen’.

Tegenvaller
Wat minder leuk was dat ik de cursus Leiderschapsontwikkeling die ook voor begin September stond gepland heb moeten afzeggen vanwege te weinig opgaven. De dag voor de cursus zou beginnen kreeg ik toch nog meer aanmeldingen, maar toen was het te laat om het nog door te laten gaan. (‘Echt Afrika’ …. Denk je dan op zo’n moment.) Soms is het moeilijk te ervaren dat organisaties geen of weinig prioriteit geven aan het trainen van hun medewerkers, ondanks het feit dat het bijna gratis is. Op het moment ben ik wat meer aan het netwerken met organisaties waarvan ik denk dat die training goed zouden kunnen gebruiken, om vanuit die persoonlijke relatie verder te werken.

In de planning
Op 27 September stond een één-daagse cursus gepland: Train-the-Trainer workshop: Young Leaders Course. Ik heb samen met twee andere SoulAction vrijwilligers, Jill & Mtoko, ‘mijn’ leiderschapsontwikkelingscursus aangepast zodat het voor tieners en jeugd gebruikt kan worden; met veel spelletjes, illustraties en interactieve momenten. Tijdens de workshop hebben Jill en ik jeugdwerkers getraind in hoe zij zelf het cursusmateriaal in hun context kunnen gaan gebruiken.
Vanaf mid-october begin ik met mijn Project Management cursus. Hier heb ik al aardig wat opgaven voor en ik heb zin om deze cursus weer wat meer te verfijnen—dit wordt de 2e keer dat ik hem geef.

Thobani & Thandeka
In mijn laatste nieuwsbrief schreef ik al even over de kinderen van onze nanny Patience; Thobani & Thandeka. Nadat Thobani werkervaring / stage had opgedaan bij Steve op z’n werk bleek dat hij totaal niet wist wat hij aanmoest met een computer—gewoon nooit mee in aanraking gekomen. Om hen beide verder toe te rusten voor een succesvolle toekomst hebben we hen nu alletwee opgegeven voor een computer cursus. We hebben wat sponsorsing van vrienden en van het geld wat ik aan giften binnen krijg geven we ook een gedeelte weg voor dit soort ‘projectjes’. Daarnaast proberen we Thandeka te helpen aan een ‘scholarship’ via de overheid omdat zij graag voor lerares wil studeren. Thobani werkt nu voor een bouwbedrijfje van een vriend van ons en brengt nu in ieder geval wat geld in het laatje. Hij hoopt uiteindelijk Human Resource Management te kunnen gaan studeren.

Dat was ons nieuws weer! Veel liefs,
Renske & Steve Elizabeth & Thomas