Corrie Ockhuysen, mei 2012

Queridos amigos e família,

Er is wel weer heel wat gebeurd de afgelopen maanden, ik zal proberen er iets van te vertellen.

Just married!
Hij ziet er uit als 90, zij als 101 jaar, maar ze zijn in maart getrouwd! Het was zo’n geweldig, eenvoudig, origineel en feestelijk feest. Ze hadden hun leven lang er al van gedroomd, maar hadden nooit het geld. Nu was het gewoon op een zondag tijdens en na de kerkdienst. Het was ook een voorbeeld voor anderen (de hele buurt kwam kijken) dat een builoft niet duur hoeft te zijn.

Het gaat goed met onzegemeentes. We hebben inmiddels ook een rieten kerk in Chinonanquila, en we hebben daar  een officiële openingsdienst gehad. Weer een feest. Het kerkje zat propvol en we begonnen al aan uitbreiding te denken.

Net gedoopt
Met Pasen werden er 31 mensen gedoopt, waaronder een Finse, die “toevallig” die dag op bezoek was. Het is steeds weer een uitdaging om te dopen bij ons, want het doopbad is behoorlijk lek, en als de watertank dan ook net leeg is, heb je een probleem, maar het is weer gelukt.

Dit gebeurt alleen in Mozambique….

  • mijn mooie grote glanzende kater, (zie op de foto bij Armando) is al een paar weken zoek. Volgens de kinderen is hij in de braadpan van de buren beland.
  • Je wordt wakker op je vrije zaterdag, 7 uur, en denkt, heerlijk, de hele dag nog voor me. Maar 5 minuten later wordt er geklopt, en willen ze de muren  sprayen tegen muggen en malaria. Het kan alleen vandaag en het kan alleen nu! Een uur later is alles overhoop gehaald, en lijkt het of het hele centrum, incl. mijn huis, onder een dun laagje sneeuw ligt… dag vrije zaterdag

Nieuwtjes en gebedspunten

  • Net op een punt dat we geen rode cent hadden, geen enkele plek, en gebrek aan groepsleiding, kregen we Armando. Maar wat doe je, als je zo’n mannetje ziet, 8 jaar, hoewel hij 5 lijkt, met Aids en tuberculose, en de laatste jaren alleen maar in ziekenhuizen “gewoond”. Toen we hem ophaalden, zei hij dat hij niet weer naar een ander ziekenhuis wilde om te wonen…. Bid voor zijn gezondheid en dat hij Jezus aan zal nemen.
  • Volgende week gaan de oudere jongens naar het nieuwe huis! Het is gebruiksklaar en we hebben veel meubilair gekregen waardoor het er best mooi uitziet. We gaan dan ook met mannelijke groepsleiders werken.
  • Isaura en Beatriz, twee van onze oudere meiden wonen nu in een huurhuis, vlak achter ons bij een vrouw van de gemeente. Het lijkt beter voor hen, en het brengt bij ons rust in de tent.
  • Hypólito gaat maandag weer naar het ziekenhuis, dan wordt er gekeken of hij aan zijn wang geopereerd kan worden. Hij heeft een gat in zijn wang, ten gevolge van ondervoeding en verwaarlozing. Bid dat het door zal gaan, en dat de operatie zal slagen. Het is zijn grootste wens.
  • We hebben een team uit Nederland gehad van God’s Embassy, dat veel gebeden en geprofeteerd heeft over de kinderen, medewekers en in de kerk. De sfeer in ons huis is aanzienlijk verbeterd daarna, en de profetieën over onze kk zijn hoopgevend. Er komen nog meer teams de komende tijd.
  • De ambassadeur van Nederland, Mv. Frederique De Man is op bezoek geweest met een aantal andere medewerkers van de ambassade. Ze waren onder de indruk van de kwaliteit van het dansen van onze kinderen. We hopen dat er een goede band zal groeien met de ambassade.
  • Bid ook voor Yudel en Mirta, dat God een deur zal openen dat ze naar  Cuba kunnen om hun familie op te zoeken, en dat het mogelijk zal zijn om Debora, het meisje dat bij hen woont mee, te nemen.

Heel hartelijk bedankt maar weer voor alle betrokkenheid, giften, mailtjes, gebeden etc.

Corrie en Heleninha, team en kids