Update 26 – april 2012

Lieve Vrienden,

De afgelopen maanden zijn weer voorbij gevlogen! We hebben genoten van onze tijd in Nederland in december / januari. Heerlijk om met familie en vrienden de feestdagen te kunnen beleven en voor Elizabeth met haar neefjes en nichtjes te kunnen spelen. We zijn als gezinnetje nog drie dagen naar Brugge geweest en het was fijn even samen weg te zijn en een ander land / stad samen te beleven.

In januari was het weer even wennen aan de hoge temperaturen in Durban, vooral als je zwanger bent voel je dat wat meer. De afgelopen maanden ben ik vooral heel druk geweest met de renovatie van ons nieuwe huis en onze verhuizing. Altijd meer werk dan je denkt! Maar inmiddels zijn de meeste verhuisdozen uitgepakt en genieten we van ons mooie ruime huis – vooral Elizabeth geniet van de ruimte en het feit dat ze lekker in de tuin kan spelen.

M’n zwangerschap verloopt ook goed, en baby groeit goed. We weten inmiddels ook dat we een jongetje verwachten – een rijkeluiswens – zoals dat zo mooi in Nederland wordt gezegt. 1 Juni ben ik uitgerekend, dus we hebben nog een paar weekjes om alles op een rijtje te krijgen!

Training Xpand
Eind Januari ben ik voor vier dagen naar Pretoria geweest waar ik een cursus van Xpand heb gevolgd over ‘Authentic Leadership’. Dit was een training in hoe je leiders kunt coachen beter inzicht in zichzelf, hun sterktes en talenten, en visie / planning te krijgen. Het was een hele goede cursus, en fijn om weer in levende lijve te connecten met Paul Donders en Xpand team. Ik hoop in de toekomst (na komst van baby) wat meer te gaan doen met deze cursus. Een interessante ontwikkeling is dat Xpand activiteiten wil gaan ontwikkelen in Zuid-Afrika in de toekomst.

Open Doors Crisis Centre
In Februari heb ik de cursus Project Management voor Open Doors afgerond. De studenten waren erg enthousiast over de cursus en ik hoop dat ze de Project Management principes zullen gaan toepassen in hun projecten en werk. Ze hebben na afloop van de cursus een lieve ‘Thank You’ geplaatst in de SoulAction Nieuwsbrief:

Feedback fromOpen Door Crisis Care Centre
We were absolutely delighted with the training that Renske from Soul Action did for us at the Open Door Crisis Care Centre. The participants were from our rural projects as well as our from our staff who manage outreach projects. It will certainly go a long way to assisting to plan and monitor our programmes. We would like to say a big big thank you again, we so appreciate you.

Verder….
De afgelopen drie maanden waren in sommige opzichten best frustrerend. Een heel aantal cursussen die in de planning stonden werden door verschillende organisaties afgezegd / door- geschoven naar later in het jaar. Het begin van het jaar is voor veel non-profit organisaties een drukke tijd, projecten moeten worden opgestart en nieuwe mensen / vrijwilligers ingewerkt. Omdat ik weet dat het trainen van deze mensen zo belangrijk is, vindt ik het soms wel moeilijk om te zien dat dit dan geen prioriteit wordt gegeven binnen organisaties…. 🙁
Ondertussen ben ik bezig geweest met het ontwikkelen van twee nieuwe cursussen.

1. Leiderschapsontwikkeling voor jeugd (15+);
Samen met Mtoko Shange and Jill Duncan, twee van mijn collega’s van SoulAction, ben ik de afgelopen maanden bezig geweest de leiderschaps- cursus die ik normaal gesproken aan volwassen geef te herschrijven / updaten / geschikt maken voor jeugd. Het idee is om in augustus of september een 1 of 2 daagse training te geven aan jeugdleiders, zodat die jeugdleiders zelf deze cursus aan hun jeugdgroep kunnen geven. We denken dat de cursus ook successvol zal zijn voor middelbare scholen, vooral in het trainen van de ‘prefects’ – dat zijn klasseoudsten die vrij veel verantwoordelijkheden hebben binnen de school.

2. Mentoring Journey.
Op verzoek van Ethembeni ben ik begonnen een cursus van drie dagdelen te schrijven over wat coaching en mentoring is. Het idee is dat hun medewerkers daarna worden uitgedaagd om elk een jong volwassene te gaan mentoren voor een half jaar. Dit zijn vooral jong volwassenen die keuzes moeten maken m.b.t hun vakkenpakket / vervolg studie / toekomst planning. Tijdens deze zes maanden doen we twee keer een dag / weekend met de mentoren en jongelui samen en verder een dagdeel per maand om de mentoren te trainen en gelegenheid te geven feedback te geven en vragen te stellen.
Veel jongelui van deze leeftijd hebben geen goede voorbeelden, sommigen hebben niet eens ouders, dus het is belangrijk voor de toekomst van dit land dat de toekomstige leiders worden geholpen bij het maken van beslissingen! Dit was dan ook de reden waarom wij Thobani (18) en Thobeka (21), de kinderen van Patience, onze schoonmaakster / nanny, gesponsord heb om een cursus te doen bij World Changers Academy; tijdens deze cursus worden belangrijke vaardigheden m.b.t het nemen van beslissingen en toekomstplanning geleerd. We proberen hun nu te helpen stage plekken te vinden zodat ze relevante werkervaring krijgen en meer kans maken op het vinden van een baan in hun interesse gebied (HR en lerares).

Gebeds-email.
Sinds begin dit jaar schrijf ik elke maand een korte email met daarin gebedspunten voor mijzelf, ons gezin, maar ook voor al over mensen en organisaties waar ik mee werk. Sindsdien zijn bepaalde gebedspunten al verhoord! Bijvoorbeeld, Maureen (onze oude schoon- maakster) is een uitkering toegekend omdat ze te ziek is om te werken. Als je belangstelling hebt om deze te ontvangen, mail me dan even!

Tenslotte…
Bedankt voor al jullie support en vriendschap de afgelopen tijd. De volgende keer dat jullie wat van ons horen is het waarschijnlijk een geboorteaankondiging!

Liefs,
Renske, Steve, Elizabeth & ?