Renske’s Update: De lente is hier begonnen!

Lieve vrienden & Familie,
De winter is hier voorbij en de lente is hier begonnen. Raar hoe het precies tegenover- gesteld is als in Nederland. Leuk om jullie weer een beetje bij te kunnen praten over ons wel & wee en de gebeurte- nissen de afgelopen drie maanden.

Familie bezoek
De afgelopen maanden was ‘t gezellig (zo’n fijn Nederlands woord) druk. M’n ouders, oom & tante, broertje Christian en vriendje Soufjen waren op bezoek in juli voor vier weken en daarna m’n broer Joel, Hanneke en hun zoontje Joah (1,5 jaar oud) voor vijf weken in augustus. Met m’n ouders zijn we een weekendje naar de Drakens- bergen geweest (lekker koud), en Elizabeth heeft genoten van alle aandacht van opa & oma en anderen. Verder vooral vaak samen ’s avonds gegeten. Elizabeth vond haar neefje Joah wel heel interessant en bijna elke avond gingen Joah en zij samen in bad.

Elizabeth’s 1e verjaardag
22 September wordt Elizabeth alweer één jaar oud! Inmiddels is niets meer veilig voor haar, ze loopt overal langs – van bank naar stoel naar tafel, en de grotere afstanden neemt ze kruipend voor haar rekening. Sinds een paar dagen kan ze ook los staan, en de eerste losse stapjes zijn al voorzichtig genomen. ’t Is een heerlijk bijdehand meisje, met een sterk willetje (kan ook niet anders met ons als ouders)!

Sethani
In juli en augustus heb ik leiderschapstraining verzorgt bij Sethani, een non-profit organisatie zo’n 25 km vanons vandaan. De basis cursus ‘Leadership Development’ is goed verlopen en de reacties van de 7 Zulu werknemers en hun directrice waren positief. Natuurlijk waren er wel de nodige uitdagingen…. zo vond ik het soms lastig om te gaan met de passieve houding van mensen, of was het moeilijk reacties los te krijgen vanwege verlegenheid. Mijn trainingen zijn heel interactief, dus als mensen niet mee (willen) doen is ’t lastig! Maar naarmate de weken vorderden kwam daar gelukkig verandering in. Ook merkte ik dat voor een enkeling het engels een niveautje te hoog was. Leerpunten die ik mee zal nemen naar een volgende keer.
Tijdens de evaluatie waren mensen toch heel positief en wisten ze allemaal een aantal dingen op te sommen die ze hadden geleerd.
Het allerbelangrijkste voor mij was dat ze door de cursus leerden dat God een plan voor hun leven heeft, en dat hij de ervaringen, mensen in hun leven en omstandigheden gebruikt om hun te vormen en dingen te leren die ze in hun werk en leiderschap weer kunnen toepassen. En ten tweede dat ze herkenden dat hun toekomst afhangt van hun houding ten opzichte van hun eigen ontwikkeling.

Ethembeni
Vanaf 14 September ben ik aan de slag bij Ethembeni (Deze organisatie is in Howick, zo’n 90 km bij ons vandaan. Hier zal ik de komende zes weken ook de cursus Leadership Development gaan geven. Hier zijn de werknemers een mix van blanke (Engels sprekende) en Afrikaanse (isiZulu sprekende) mensen en het opleidingsniveau van de medewerkers ligt wat hoger, wat weer een iets andere insteek vereist. De eerste training verliep heel erg goed en de reacties waren bijzonder enthousiast. Bidden jullie mee dat de cursus goed zal verlopen en dat de deelnemers er belangrijke levenslessen uit zullen halen?

Andere organisaties
Op het moment ben ik in gesprek met zo’n vijf andere organisaties in Durban, die allemaal belangstelling hebben in de training die ik kan verzorgen. Bij één, World Changers Academy’, ga ik waarschijnlijk vanaf oktober een cursus Project Management doen voor een aantal van hun medewerkers. Bidden jullie mee dat ik bij de juiste organisaties terecht zal komen?

SoulAction
Ik heb de afgelopen maanden echt genoten van het feit dat ik nu onderdeel ben van een groter team. Ons team bestaat uit Phil Bowyer (leider van ’t SoulAction netwerk), Rachel Bowyer (Phil’s vrouw en ze heeft ook het leesproject opgezet in verschillende scholen), Diane Fick (onderwijzeres en full time werkzaam in het leesproject) en sindskort Jill Duncan (Jeugdwerker uit de UK, gaat zich richten op het helpen ontwikkelen van jeugdwerk binnen de organisaties van het netwerk). Elke vrijdag ochtend komen we samen en bespreken onze werkzaam heden, problemen waar we tegenaan lopen en nemen we de tijd om elkaar te bemoedigen, te zien wat God zegt & doet en lunchen we samen. Samen proberen we ook richting te geven aan de gezamelijke activiteiten van ’t netwerk. Vorige maand onze ‘jaarvergadering’ en uit de feedback van die bijeenkomst bleek dat veel organisaties dezelfde problemen hebben, voortkomend uit diepgewortelde oorzaken in de Zuid-Afrikaanse cultuur en geschiedenis. Dus in plaats van dat elke organisatie alleen oplossingen probeert te vinden voor bijvoorbeeld; passieve houding van mensen, of tekort aan leiders met juiste waarden en normen, of geen strategie en visie, gaan we nu een aantal gezamelijke sessies organiseren om deze gedeelde problemen aan te pakken. Bidden jullie mee voor mijn andere team leden en hun projecten? En ook dat de geplande sessies goed zullen verlopen en ik er ook een bijdrage aan kan leveren?